event-252659 event-252659

Teatteri ja ooppera

Rikospaikkana Vantaa






Järjestäjä:Tikkurilan Teatteri
Paikka:Vinssisali
Osoite:Tikkurilantie 36
01300 VANTAA Vantaa
Pääsymaksu:min 14 € - max 18

Lähde:Netticket

Rikospaikkana Vantaa

KATSO TURVALLISEN TEATTERI-ILLAN OHJEISTUS TÄÄLTÄ: http://www.tikkurilanteatteri.fi/index.php/portfolio/items/korona-ajan-ohjeita-yleisollemme/
Edellytämme katsojilta kasvomaskin käyttöä.

***

RIKOSPAIKKANA VANTAA

Näyttelijä-koomikko Jenni Kokanderin uudessa ohjauksessa palataan Vantaa-aiheen pariin rakkaudesta rikoksiin. True Crime -skenen innoittamana Rikospaikkana Vantaa sukeltaa tutkimaan rikos-teemaa tuomalla lavalle sekä tositarinoita että ihmisen eettisiä ja moraalisia rikkomuksia ja alhaisimpia ajatuksia.

Esityksen materiaalina on Vantaalla tehtyjä rikoksia sekä työryhmän omista kaapeista löytyneitä luurankoja. Kokanderin ohjauksessa tästä materiaalista syntyy uusia tarinoita ja ihmiskohtaloita. Esitys sanoutuukin irti tuomioistuimen tehtävistä: vaikka ote on dokumentaarinen, on se sitä enemmän tekemisen tavassa kuin todellisten tilanteiden rekonstruoinnissa. Tarkoitus on asettua eri tavoin rikoksen tekijän tai kokijan nahkoihin ja pohtia, mikä onkaan rikoksista pahin.

Vantaalaisista rikostarinoista esityksen tutkintalinja laajenee pohtimaan rikollisuutta, joka asustaa meistä jokaisessa. Paitsi että esityksessä laskeudutaan valjailla kauppakeskus Jumbon koruliikkeeseen, pohditaan myös rikoksen rajoja. Onko pahempaa matkustaa pummilla ratikassa vai rakkaudessa? Tarinoista syntyy inhimillinen, tunnistettava ja toisinaan koominenkin kuvaus ihmisyyden pimeämmästä puolesta.

Käsikirjoitus: työryhmä
Ohjaus: Jenni Kokander
Näyttelijät: Waltteri Jousa, Elina Lauren, Susanna Melander, Charlie Nevander, Anne Pervala, Ilari Ristola Mikko Rokka ja Nina Tikka
Valosuunnittelu: Kalle Kivimaa

Ensi-ilta perjantaina 26.2.2021
Muut esitykset: 28.2.-20.3.2021

Esityksen kesto: n. 1h 15min, ei väliaikaa
Ikäsuositus: yli 15-vuotiaille

Vinssisali, Kulttuurikeskus Vernissa, 3.krs., Tikkurilantie 36, Vantaa

Kommentoi tapahtumaa (0)