event-257683 event-257683

Näyttelyt

Tiina Torkkeli


Järjestäjä:Laukon kartano
Paikka:Laukon kartano
Osoite:Laukontie 32
37370 Vesilahti
Pääsymaksu:15

Lähde:Tapahtumainfo

Tiina Torkkeli

Laukon kartanon keskiaikaisessa linnakellarissa kirmaavat tänä kesänä Tiina Torkkelin kierrätysteräksestä hitsaamat reliefimäiset eläinveistokset.

Torkkeli tunnetaan erityisesti ylväistä ja voimallisista hevosveistoksistaan. Maailmalla mainetta niittäneiden Laukko-hevosten kotikartanossa korskuvat ravurit ovat kuin kotonaan.

Kotiin ovat palanneet myös Torkkelin herkät ja kevyet peuraveistokset. Kuparoidut reliefit kuljettavat katsojan 1930-luvun Laukkoon, jonne Suomen ensimmäiset valkohäntäpeurat saapuivat Atlantin takaa.

Metalliveistosten varjokuvat ovat muistumia kivikauden kalliomaalauksista. Yhtä aikaa muinaisuudessa ja nykyisyydessä elävissä kuvajaisissa aikakaudet liudentuvat toisiinsa maadoittaen katsojan osaksi Laukon vuosituhantista kulttuuriperintöä.

Laukon suuressa taidekesässä myös Heikki Marilan, Tamara Piilolan, Eeva Peuran, Tapani Kokon ja Ville Heimalan näyttelyt. Kuuden hehtaarin kartanomiljöössä ravintola, kahvila, terasseja ja puoti.

Laukon kartano sijaitsee 40 km Tampereen eteläpuolella. Ajoaika Helsingistä, Turusta ja Porista alle 2 tuntia. Aukioloajat ja muut tiedot verkkosivuiltamme: www.laukonkartano.fi.

Kommentoi tapahtumaa (0)