event-264305 event-264305

Teatteri ja ooppera

AIDA


Järjestäjä:Savonlinnan Oopperajuhlat
Paikka:Olavinlinna
Osoite:Savonlinna
Pääsymaksu:min 64.5 € - max 284.5

Lähde:Lippu.fi

AIDA

Giuseppe Verdi
Aida

”Aida on kerrottava uudelleen, koska maailma on peruuttamattomasti muuttunut.” Näin sanoo huippuohjaaja Philipp Himmelmann. Oopperajuhlien uusi Aida on yhtä aikaa intiimi ja spektaakkelimaisen näyttävä, realistinen ja samalla myyttinen. Sodan kauhujen keskellä vangittu nainen kysyy, mihin hän kuuluu: isänsä maahan vai sinne, missä on rakkaus. Aidan täytyy valita.

Maailmanlaajuisen epidemian jälkimainingeissa Verdin suuri klassikko puhuttelee syvemmin kuin ehkä koskaan ennen. Tunnemme epävarmuuden, hämmennyksen ja yksinäisyyden sekä eristetyksi tulemisen vaikutukset jokaisessa solussamme. Teoksella on myös erityinen rooli Oopperajuhlien historiassa. On upeaa, että kahden hiljaisen kesän jälkeen Oopperajuhlat avaa juuri uusi Aida.

Aidan tarinaa kuljettavat kielletyn rakkauden aariat ja vaikuttavat kuorokohtaukset. Yhdysvaltalainen Adina Aaron vieraili jo vuoden 2008 Oopperajuhlilla. Tuolloin häntä pidettiin vakuuttavimpana nuorena Aidana, ja nyt hän palaa rooliin laulettuaan maailmalla useissa suurissa tehtävissä. Aidana vuorottelee Helena Juntunen ja muissa rooleissa vierailevat mm. Agnieszka Rehlis, Ève-Maud Hubeaux, Gaston Rivero, Ivan Magri ja Tommi Hakala.

Philipp Himmelmann on kysytty ohjaaja Keski-Euroopassa. Itse James Bond väijyy vihollisia hänen ohjaamansa Toscan esityksessä elokuvassa Quantum of Solace.

Esityksen kesto n. 3 tuntia 15 minuuttia. Yksi väliaika.
Lue lisää: https://operafestival.fi/

Kommentoi tapahtumaa (0)