event-281061 event-281061

Teatteri ja ooppera

PELASTAKAA RÖLLIMETSÄ


Järjestäjä:Hämeenkyrön Näytelmäseura ry
Paikka:Myllykolun kesäteatteri
Osoite:Nobeltie 80
39100 Hämeenkyrö
Pääsymaksu:26.5

Lähde:Lippu.fi

PELASTAKAA RÖLLIMETSÄ

Pelastakaa Röllimetsä

Hämeenkyrön Näytelmäseura ja Hämeenkyrön Myllykolun kesäteatteri viettävät juhlavuotta vuonna 2022. Hämeenkyrössä sijaitseva Nobel -kirjailija F.E. Sillanpään syntymäkoti Myllykolu, joka toimii myös museona, sai seurakseen näyttämön katsomoineen ja vuonna 2017 katsojien suojaksi myös katoksen. Myllyojan reunalle kohonneessa luonnon muovaamassa kesäteatterissa on vuodesta 1972 esitetty pääosin harrastajavoimin näytelmiä, jopa oopperaa.
Hämeenkyrön Näytelmäseura perustettiin vuonna 1982 paikallisten näytelmäharrastajien toimesta yhteisöksi, joka tukee paikallista teatteriharrastusta ja jossa toteuttaa itseään. Juhlavuosien kunniaksi Myllykolussa esitetään kesällä 2022 koko perheen seikkailu Pelastakaa Röllimetsä.

Pelastakaa Röllimetsä on Röllin luojan Allu Tuppuraisen vuonna 2017 kirjoittama näytelmä, joka perustuu elokuvan ”Rölli hirmuisia kertomuksia” alkuperäiskäsikirjoitukseen. Konserninjohtaja Seesteinen ja hänen sihteerinsä Sointu Lerkkanen päättävät muuttaa Röllimetsän rahaksi. Suunnitelma saa yllättävän käänteen, kun Rölli, Maahiskeiju, Humpuukit ja heidän johtajansa astuvat suunnitelman tielle.

Pelastakaa Röllimetsä on jännittävä ja hauska kokoperheen seikkailu, mutta se on myös roskaamiseen ja kuluttamiseen kantaaottava teos. Pelastakaa Röllimetsä, eikä siellä asuva kaikkien tuntema Rölli, saarnaa sormi pystyssä, vaan tarina herättää ajatuksia ja antaa eväitä keskusteluihin niin kotona kuin koulussa.

Mikään muu paikka ei voisi olla parempi näyttämö kuin luonnonkaunis ja ajanrattaan pysäyttämä Myllykolu, jossa luonto ympärillä on erottamaton osa näyttämön tapahtumia. Myllykolussa jos missä on hyvä pysähtyä miettimään sellaisia teemoja kuin ympäristönsuojelu, luonnon moninaisuus, kestävä kehitys ja vastuumme elinympäristöstämme.

Kaikkien rakastama Rölli kutsuu sinut kesällä 2022 mukaan seikkailuun ja Röllimetsän jännittäviin, mutta myös hupaisiin tapahtumiin! Kutsumme sinut myös ihastelemaan viehättävää luonnonkaunista Myllykolua ja pohtimaan mitä me kaikki voisimme yhteisen elinympäristömme eteen tehdä.

Kommentoi tapahtumaa (0)