event-284796 event-284796

Teatteri ja ooppera

HIIRIÄ JA IHMISIÄ


Järjestäjä:Kuopion kaupunginteatteri
Paikka:Kuopion kaupunginteatteri, Minna-näyttämö
Osoite:Niiralankatu 2
70600 Kuopio
Pääsymaksu:min 30.5 € - max 35.5

Lähde:Lippu.fi

HIIRIÄ JA IHMISIÄ

John Steinbeck
Hiiriä ja ihmisiä

Ennakko 1.2.2022 ja ensi-ilta 2.2.2022 Minna-näyttämöllä
Ohjaus Tommi Auvinen

Ikärajasuositus 10v.

George ja Lennie, eripariset ystävykset. Toinen terävä, käänteissään vikkelä, toinen vähälahjainen mutta väkivahva. Heidän kohtalonaan on kiertää hanttihommasta toiseen. Kauaa ei yhdessä paikassa voi viipyä, aina tulee kiire saada töpeksinyt Lennie turvaan vieraiden ihmisten raivolta. He jaksavat, heitä kantaa yhteinen unelma.

Hiiriä ja ihmisiä on niitä maailmankirjallisuuden klassikoita, jotka pysyvät paaluttamassa käsitystämme oikeasta ja väärästä, ystävyydestä ja rakkaudesta, vastuunkannosta, myös eriarvoisuuden repivyydestä. Ihmisyydestä. Nobelisti John Steinbeck kirjoitti tämän näytelmän pienoisromaaninsa Of Mice and Men (Hiiriä ja ihmisiä) pohjalta. Kirja ilmestyi vuonna 1937, hän voitti sillä Pulitzerin kirjallisuuspalkinnon.

Työpaikalla hyörii yhdeksän miestä ja yksi nainen. Napakka rytmi kuljettaa katsojaa, jännite, pelot ja toiveet sykkivät väkevinä. Tragedian uhka kihisee huumorin alla, tarina on hellä ja rujo aivan omalla konseptillaan. Katsojaansa se jättää jäljen, jota ei halua pestä pois.

Kommentoi tapahtumaa (0)