event-222660 event-222660

Näyttelyt

Askartelutuokio lapsille


Järjestäjä:Riihimäen kaupunginmuseo
Paikka:Riihimäen kaupunginmuseo
Osoite:Riihimäki
Pääsymaksu:
Lähde:Museoliitto

Askartelutuokio lapsille

Riihimäen keskustan kaduilla on hiihdetty, kirmattu hevosella ja potkittu menemään potkukelkalla. Hevoskärryt ovat kuljettaneet matkustajia kievarista toiseen, ja kapearaiteinen junarata hiekkarannalle uimaan. Riihimäki on myös keskimääräistä autoistuneempi kaupunki, mutta nykyisin täällä kuljetaan myös kaupunkipyörillä ja joskus jopa riksalla.

Liikenteen menopelejä -näyttely ei keskity kulkuvälineiden tekniikkaan, vaan siihen, miten ne ovat vaikuttaneet kaupunkilaisten elämään, ja minkälaisille puitteille riihimäkeläinen liikennejärjestelmä on rakentunut: soiseen maastoon, rautateiden kylkeen. Näyttelyn kuvissa näkyy vauhdin hurma kuskin kasvoilla ja ylpeys oman polkupyörän tai mopon omistamisesta. Joku voittaa arpajaisissa auton, toinen taas perustaa autokoulun. Tärkeää on myös nykypäivän näkökulma liikkumiseen, eli miten voimme omilla valinnoillamme vähentää tieliikenteen ilmastopäästöjä.

Näyttely kartoittaa Riihimäen liikennehistoriaa valokuvalähtöisesti, museon kuvakokoelmista löydettyjen kuvien kautta. Näyttelyssä katsellaan valokuvia monilla eri tavoilla, ja se rohkaisee kävijöitään tutkimiseen ja tarkasteluun.

Näyttelyn on käsikirjoittanut Nanna Saarhelo, joka on taustaltaan valokuvataiteilija, kuvataidekasvattaja ja kuvatoimittaja. Hän on työskennellyt aiemmin muun muassa Suomen valokuvataiteen museossa ja Helsingin Sanomissa.

Kommentoi tapahtumaa (0)