event-306914 event-306914

Lasten tapahtumat, Teatteri ja ooppera, Muut

SUZI QUATRO (USA)


Järjestäjä:
Paikka:Tampere-talo, Iso sali
Osoite:Yliopistonkatu 55
33100 Tampere
Pääsymaksu:min 59.0 € - max 69.5

Lähde:Lippu.fi

SUZI QUATRO (USA)

La 8.4. klo 19 Iso sali
Suzi Quatro (USA)
Liput 69/59 €

Amerikkalaisen rockin pioneeri Suzi Quatro konsertoi keväällä Tampere-talossa. 1970-luvulla läpimurtonsa tehnyt laulaja, basisti, biisintekijä ja näyttelijä on tuttu muun muassa hiteistä Can the Can, Devil Gate Drive, Wild One sekä 48 Crash.

Suzi Quatro syntyi Detroitissa, Michiganissa vuonna 1950. Hänen isänsä Art Quatro soitti jazzyhtyeessä ja lahjakas Suzi opettelikin jo lapsena pianon, rummut ja pääinstrumentikseen valikoituneen basson. Lauluntekijänä pitkän uran tehnyttä Suzia voidaan pitää todellisena naisrockin tienraivaajana. Hänet ovat nimenneet keskeiseksi esikuvakseen esimerkiksi The Pretendersin Chrissie Hynde sekä The Runawaysin jäsenet; erityisesti Joan Jett.

Elvis Presleyn ja The Beatlesin innoittamana rock’n’rolliin hurahtanut Suzi perusti ensimmäisen yhtyeensä The Pleasure Seekersin vuonna 1964. Bändi konsertoi lähinnä Detroitin alueella ja julkaisi sittemmin keräilyharvinaisuudeksi muodostuneen singlen What A Way to Die. Vuonna 1969 levytuottaja Mickie Most näki Suzin esiintyvän silloisen Cradle-yhtyeensä kanssa ja kiinnostui hänestä sooloartistina. Levytyssopimus RAK Recordsin kanssa sekä tuottajagurut Nicky Chinn ja Mike Chapman lähettivät Suzin uran lentoon menestysalbumeilla Your Mama Won’t Like Me (1975), If You Knew Suzi (1978) ja Rock Hard (1980).

Vuosina 1977–1978 Quatro näytteli Happy Days -sarjassa ja 1980-luvulta alkaen hän on esiintynyt monissa sarjoissa, elokuvissa ja musikaaleissa.

Suzi Quatron yhtyeessä soittavat:
Suzi Quatro, laulu, basso
Gerry Bryant, piano
Tim Smith, kitara
Tim Reyland, rummut
Tommy Schneller, saksofoni
Toby Guklhorn, pasuuna
Dionne Collins, laulu
Lee Vivian, laulu
Louise Hartley, laulu

Konsertin kesto n. 2,5 tuntia, sisältäen väliajan.

Tiesitkö, että tässä esityksessä voit nauttia virvokkeita katsomossa!

Esityksessä on K-18 anniskelualue Ison salin aitioissa A ja B. Anniskelualueelle lipun ostanut voi viedä mukanaan katsomoon joko ennen esitystä tai väliajalla ostamansa juoman.

Tapahtumamuutokset mahdollisia.

Tuotanto Tampere-talo

Kommentoi tapahtumaa (0)