event-316939 event-316939

Näyttelyt

Tapani Piirto -"A Time To Look Back” – öljyvärimaalauksia


Järjestäjä:Taidesalonki Piirto
Paikka:Kauppatori 4, 57130 Savonlinna
Osoite:Kauppatori 4
57130 Savonlinna
Pääsymaksu:
Lähde:Tapahtumainfo

Tapani Piirto -"A Time To Look Back” – öljyvärimaalauksia

Aistillisesti maitokahvinruskeaa, tyylikkäästi tummansinistä

Tapani Piirton taiteellinen maailma on matkalla entistä pelkistyneempään suuntaan. Tuosta käy mainiona näyttönä hänen maalauksensa Rakastuneet. Siitä nousee esiin pariskunta, nousee siten että kaikki olennainen on kahdessa ihmisessä. Vain heissä.

Rakastuneet -taidetyöstä aistii kiehtovasti maitokahvinruskeaa. Kuin taikasauvan kosketuksesta saattaa heti nähdä tuolle teokselle oivallisen paikan. Se sopii mitä mainioimmin ruokapöydän läheisyyteen tai pienen kahvilan päätyseinälle.

Piet Mondrianille pukkautui punainen keskeiseksi väriksi tuon tuosta; Rafael Wardi oli toistuvasti pääsemättömissä keltaisesta ja oranssista. Tapani Piirtolla ei ole korostetusti omaa väriä, hän on luontaisesti sinut kaikkien värien kanssa ja kulloinen tunne, tilanne ja aihe sanelee hänelle väriskaalan.Alati tärkeää, värien sointuisuus ja sopuisuus. Hillitty harmonia huokuu hänen taiteestaan.

Tapani Piirtolla on kesänäyttely Savonlinnassa jo 25:nnen kerran. Hänelle ei ole kesää ilman Savonlinnaa.

Hänelle on Savonlinna tärkeä myös siksi, että hän saa hengähtää hetken. Taiteellinen maailma ja etenkin taiteellinen työ on vienyt Piirton mukanaan niin väkevästi, että hänelle ei taukoa taiteen tekemisestä useinkaan tule. Piirto maalaa käytännössä läpi vuoden.

Savonlinnan lisäksi - jos siihen suinkin vain on aikaa - Hän ottaa värähtelyjä ja aistimuksia vastaan matkakohteissa maailmalla.

Piirto ei useinkaan maalaa teostensa ihmisille kasvoja; kukin meistä saa siis kuvitella kasvot mielessämme. Olemme siten osallisena taideprosessissa.

Hänellä on voimakas ja sisäsyntyinen tarve maalata. Hän on maalannut päätoimisesti jo yli 40 vuotta. Värit aiheuttavat Piirtolle edelleen väristyksiä. Idea ja sen toteutus tuo hänelle runsaasti iloa taiteen tekemisen eri vaiheissa.

Voimme havaita, että hänellä on tajua tyylistä, sekä esteettistä silmää. Siitä totisesti olemme saaneet ja saamme toistuvasti iloita.

Useissa Tapani Piirton hienovireisissä pastelliteoksissa henkilöt äkisti humahtavat taustaan; aivan kuin aaveet ne näyttävät häviävän, mutta hei hei hokkuspokkus: uudestaan katsottaessa henkilöt ovat jälleen kiehtovasti läsnä. Taide on myös taikuutta.

Tiedustelut: info@piirto.com  / +358503575777

avoinna päivittäin 10-19  - FB_- INSTA -Twitter


Kommentoi tapahtumaa (0)