event-311153 event-311153

Teatteri ja ooppera

HYTTI NRO 6


Järjestäjä:Kuopion kaupunginteatteri
Paikka:Kuopion kaupunginteatteri
Osoite:Kuopio
Pääsymaksu:min 28.6 € - max 32.6

Lähde:Lippu.fi

HYTTI NRO 6

Hytti nro 6
Kirjailija Rosa Liksom
Ohjaus Heidi Räsänen
Ennakko 7.2.2023 ja ensi-ilta 8.2.2023 Maria-näyttämöllä
Huom! Esitykseen myydään numeroimattomia istumapaikkoja. Paikkasi katsomossa saattaa muuttua väliajan jälkeen.

Hytti nro 6 on voimakas matkakertomus muuttuvasta maailmasta ja toiseudesta. Kaksi sattuman yhteen heittämää ihmistä, suomalainen tyttö ja venäläinen mies matkustavat samassa junahytissä halki vanhan Neuvostoliiton. Hämmentävän epäsovinnainen ja epätahtinen tutustuminen. Parivaljakko pysyy paikallaan, kun muu maailma heidän ympärillään on jatkuvassa liikkeessä.

Päiväkausia kuluu ennen kuin Moskovasta päästään Mongolian pääkaupunkiin Ulan Batoriin, juna jyskyttelee ohi kulahtaneiden ja kummallisten maisemien. Venäläiset ovat ehkä lannistettuja, mutta aina kekseliäitä ja yllätyksiin yltäviä. Matka voi ottaa lujille, mutta tylsä se ei ole.

Mies on karkea kaivostyömies ja sitten paljon muutakin, tahtomattaan jaloa. Tytöllä on päänsä sisässä oma maailmansa, rakkautensa, intohimonsa Altai-vuorten kalliomaalauksiin. Niitä kohti.

Rosa Liksomin kirja Hytti nro 6 voitti julkaisuvuonnaan 2011 Finlandia-palkinnon. Juho Kuosmasen ohjaama elokuvaversio voitti Cannesin elokuvajuhlilla Grand Prix´n ja Suomessa kahdeksan Jussi-palkintoa.

Aikakausi on 1980-luvun ja Neuvostoliiton loppua. Neuvostonostalgia avaa näkymää barbaarista hyökkäyssotaa käyvän nyky-Venäjän juuriin. Aika on totuuden näyttämisen, ei selittelyn tai siloittelun – diktatuureilla on aina samat kasvot, pohjimmiltaan.

"Kaikilla ihmisillä on oltava elämä samalla tavalla, joko yhtä hyvin tai yhtä huonosti".

Kommentoi tapahtumaa (0)