event-317421 event-317421

Teatteri ja ooppera

La Strada


Järjestäjä:Teatteri Avoimet Ovet
Paikka:Teatteri Avoimet Ovet
Osoite:Erottajankatu 5
00130 Helsinki
Pääsymaksu:min 36.6 € - max 92.6

Lähde:Lippu.fi

La Strada

Teatteri Avoimissa Ovissa saa ensi-iltansa 12.9.2023 Federico Fellinin klassikkoelokuvaan pohjautuva La Strada, yksinoikeudella Suomen ensimmäisenä näyttämösovituksena!

Fellinin La Strada (1954) kertoo lämminhenkisen tarinan kiertävästä voimamies Zampanosta, joka ostaa itselleen apulaiseksi köyhän Gelsominan. Zampanon tunneköyhä maailma kahlitsee nuoren naisen, mutta uhkarohkea ilveilijä Il Matto näyttää Gelsominalle vapautuksen mahdollisuuden. Kolmikon yksilödraamat laajenevat koskettavaksi kuvaukseksi kiertolaisuudesta ja juurettomuudesta menetetyn kodin ja luvatun maan välissä.

Hanna Kirjavaisen sovittamassa ja ohjaamassa näyttämöversiossa La Stradan leirinuotiot ovat vaihtuneet kauppakeskusten hämyisiin nurkkauksiin. Gelsominan, Zampanon ja Il Matton kolmiodraama tapahtuu ajassamme tunnistettavassa maailmassa: miljoonat ihmiset ovat liikkeellä, jättävät kotinsa, perheensä ja kulttuurinsa moninaisin syin.

Kirjavainen tutkii sovituksessaan ajankohtaista heimojen hajoamista ja kiertolaisuuden ilmiöitä myötätuntoisella ja tragikoomisella otteella. Hän on ensimmäisenä Suomessa saanut Fellinin perikunnalta luvan sovittaa La Strada näyttämölle sekä tuoda tarina nykypäivään monenlaisten yhteiskunnallisten ja ekologisten kriisien kurittamaan Eurooppaan.

Zampanona mittavan näyttelijäuran tehnyt ja Jussi-palkittu Ilkka Heiskanen, Gelsominana itseoikeutetusti Teatteri Avoimien Ovien rakastettu kantava voima Ella Pyhältö, ja Il Matton roolissa ukrainalaissyntyinen breakdancen moninkertainen mestari Roman Hibalov.

Sovitus ja ohjaus Hanna Kirjavainen
Musiikki Satu Lankinen
Videolavastus Joona Pettersson
Äänisuunnittelu Juha Tuisku
Valosuunnittelu Jere Kolehmainen
Puvustus Anne Svensk

Rooleissa Ilkka Heiskanen, Ella Pyhältö ja Roman ”Tino” Hibalov

Teoksen tekijänoikeuksia valvoo Nordic Drama Corner Oy.

Ensi-ilta 12.9.2023. Kaikki esitykset aikavälillä 11.9.-16.12.2023.

Liput alk. 28–38/23–33/15–25 €, show & dinner alk. 88 € (+ palvelumaksu)

Näytelmä tutuksi – Ohjaaja esittelee teosta 7.10. ja 11.11. tuntia ennen esitystä. Tekijät tutuiksi – Yleisökeskustelua työryhmän johdolla 14.10. ja 25.11. esityksen jälkeen. Näissä esityksissä on korotetut lipunhinnat. Hintaan sisältyy käsiohjelma.

Ikärajattomia näytöksiä ovat pe 22.9. klo 14, ke 1.11. klo 19 ja la 2.12. klo 16. Muut näytökset ovat anniskelunäytöksiä, joissa on 18 vuoden ikäraja.

Kommentoi tapahtumaa (0)