event-352722 event-352722

Teatteri ja ooppera

KUIN TELKKÄ PÖNTÖSTÄ -laulunäytelmä


Järjestäjä:Paltamon harrastajateatteri
Paikka:Paltamon kesäteatteri
Osoite:Rantakuja
88300 Paltamo
Pääsymaksu:22.4

Lähde:Lippu.fi

KUIN TELKKÄ PÖNTÖSTÄ -laulunäytelmä

Näytelmän kirjoittaja Matti Wanne, sovitus ja ohjaus Eija-Riitta Airo. Rooleissa aiemmilta vuosilta Tiina Korhonen, Merja Pylvänäinen, Tuula Kortelainen, Anelma Hänninen, Kaisu Ivanoff, Ella Kuvaja, Anna-Liisa Heikkinen ja Karl Fonselius. Uusia Jonna Juntunen, Anna-Liisa Kontio, Jonna Kemppainen ja nuorta paltamolaista osaamista näyttelijänä ja muusikkona edustaa Oskari Sivonen. Musiikin ja tekniikan parissa touhuaa Kyösti Karttunen.

Oman aikansa hittinikkarin Oskar Merikannon kuolemasta on tasan sata vuotta. Näytelmässä soi Merikannon rakastetuimpia melodioita rintarinnan uudempien iskelmien kanssa, joita ovat laulaneet mm. Erin, Irwin, Katri-Helena ja Kai Hyttinen.

Eevi palaa kotiseudulleen pitämään täysihoitolaa tyttärensä Elisan kanssa. Elisalla ei ole tietoa isästään. Täysihoitolaan ovat asettuneet hieman höpsähtänyt professori Ervanne ja melkein tunnettu eläkeläisnäyttelijä Lukander.

Täysihoitola sijaitsee syrjässä, kirkonkylältä pitäisi saada uusi matkaa lyhentävä tie, jota ajavat kunnanjohtajan lisäksi Elisaa silmäilevä insinööri Jaatinen ja rempseä apulainen Anita. Ministeriöstä tulisi rahaa, mutta esteenä jököttää vanha kyläjäärä Eerikki.

Eerikin pään kääntämiseksi punotaan kavalia juonia, joihin innokkaasti osallistuu täysihoitolassa vieraileva kaupunkilaisrouva Hanne Leisi. Värikkyyttä lisäävät pariskunta Lyydia ja Unski.

Kääntyykö Eerikin pää? Löytääkö Elisa isänsä? Miksi Eerikki kaihertaa Eevin mieltä? Tämä kaikki selviää Paltamon kesäteatterissa, tule katsomaan!

Laulunäytelmä joka sopii kaikenikäisille. Kesto n. 2,5 tuntia. Teatterissa on n. 350 paikan katettu katsomo, esteetön kulku ja pyörätuolipaikkoja. Kanttiini Kesäkahvila Terwari/K-Market Paltamo.

Kommentoi tapahtumaa (0)