event-354580 event-354580

Musiikki, Lasten tapahtumat

Antti Sarpila 60th Anniversary Concert


Järjestäjä:Antti Sarpila
Paikka:Savoy-teatteri
Osoite:Kasarmikatu 46-48
00130 Helsinki
Pääsymaksu:min 24.5 € - max 48.5

Lähde:Lippu.fi

Antti Sarpila 60th Anniversary Concert

Antti Sarpila juhlii 60-vuotista taivaltaan juhlakonsertilla Savoy-teatterissa keskiviikkona 11.9. klo 19.00.

Antti marssittaa lavalle suuren joukon ystäviään musiikin alalta. Kuulemme kavalkaadissa esityksiä Suomen parhailta jazzmuusikoilta. Joidenkin kanssa hänellä on ollut kunnia esiintyä jo uransa alkuajoista lähtien ja jotkut ovat uusia tuttavuuksia viime vuosilta. Luvassa on läpileikkaus Antin pitkältä ja monivaiheiselta soittouralta.

Rytmiryhmä koostuu tietenkin Antin oman yhtyeen - Antti Sarpila Swing Band - jäsenistä. Janne Hovin mestariluokan pianismi ei jätä ketään kylmäksi. Wade Mikkola luo bassollaan vankan pohjan, jonka varaan muiden on helppo rakentaa ja Thomas Rönnholm rumpujen takana on varma tae rytmisestä ilotulituksesta.

Vierailijona ovat instrumenttiensa ehdottomat taiturit Mikko Pettinen trp, Joonatan Rautio ts ja Kasperi Sarikoski trb, jotka todistavat jazzin perinteiden olevan hyvissä käsissä. Mukaan menoon hyppää myös television kautta jazzia suomalaisille tunnetuksi tehnyt pianisti Seppo Hovi. Lauluosuuksista vastaavat vuoden 2022 tangokuningatar Heta Halonen sekä lentävä laulaja Mikael Konttinen.

Musiikki on takuuvarmaa klassista jazzia, jonka juuret ovat New Orleansissa ja joka historian kirjojen mukaan siirtyi Chicagon kautta New Yorkiin, jossa siitä tuli swingin kulta-aikana oman aikansa pop-musiikkia. Tämä lyhyt aikakausi viime vuosisadan ensimmäisinä vuosikymmeninä tuotti meille musiikkia, joka tulee jäämään historiaan Amerikan merkittävimpänä panoksena maailman kulttuuriperintöön. Antti haluaa välittää kuulijoilleen niin soitossaan kuin sävellyksissään tuon upean ajanjakson tunnelmalliset vangitsevat melodiat, tunteisiin vetoavat harmoniat, kiehtovat sointivärit sekä sen ainutlaatuisen svengin.

Tervetuloa juhlistamaan Antin merkittävää vanhenemista musiikin merkeissä.

Ikäraja: S
Kesto n. 2 h 30 min, sisältää väliajan

Tuotanto Suomen Perinnejazz ry perinnejazz.fi

Tuotanto Suomen Perinnejazz ry
perinnejazz.fi

Savoy-teatterin asiakkaille majoitukset Hotel Havenissa -30 % alennuksella päivän joustavasta hinnasta.
ETUKOODI: PROSAVOY
Varaa majoitus tästä

Kommentoi tapahtumaa (0)