event-365777 event-365777

Näyttelyt, Muut

Vesi – Sävy – Horisontti | Ábel Szalontain valokuvia ja Dorottya Kalocsain keramiikkaa


Järjestäjä:Liszt-instituutti – Unkarin kulttuurikeskus, Yhteistyökumppani: MOME - Moholy-Nagy –taideyliopisto, Budapest
Paikka:Galleria U, Liszt-instituutti – Unkarin kulttuurikeskus
Osoite:Kaisaniemenkatu 10
00100 Helsinki
Pääsymaksu:
Lähde:Tapahtumainfo

Vesi – Sävy – Horisontti | Ábel Szalontain valokuvia ja Dorottya Kalocsain keramiikkaa

  • Avajaiset ja englanninkielinen paneelikeskustelu 24.10.2024 klo 18.00 Galleria U:ssa (Liszt-instituutti, Kaisaniemenkatu 10, 00100 Helsinki)
  • Näyttely25.10.–28.11.2024

Näyttelyssä tutustutaan valokuvataiteilija Ábel Szalontain Badacsony-kuva- ja videosarjaan sekä keramiikkataiteilija Dorottya Kalocsain Hidden-astiastoon. Taiteilijoiden työtä yhdistävät vesi, kestävä kehitys ja näihin liittyvä ihmisen rooli.

Lämpimästi tervetuloa näyttelyn avajaisiin torstaina 24.10.2024 klo 18.00.

Ilmoittautuminen täällä: https://forms.office.com/e/zbNYLH5K0E

Osana avajaistilaisuutta järjestetään kiehtova englanninkielinen paneelikeskustelu, jossa Ábel Szalontai ja ympäristöpsykologi Krisztina Somogyi jakavat ajatuksiaan vesiekosysteemien merkityksestä yhteiskunnassa ja taiteessa. Keskustelun moderaattorina toimii Taru Elfving (CAA Contemporary Art Archipelago, tutkija, Kestävän meritieteen keskus SOS, Åbo Akademi).

(Tilaisuudessa otetaan valokuvia, joita saatetaan käyttää Liszt-instituutin viestinnässä.)

"Valokuva- ja videokokoelma Badacsony perustuu havainnoinnin, ymmärtämisen ja konstruktion pilareihin. Tavoitteena on tutkimuksiin nojaten näyttää visuaalisen ja äänimaailman avulla jotain uutta Balaton-järven kulttuurimaisemasta, jota olen havainnoinut ja valokuvannut jo vuosikymmenten ajan. Täten nykytaiteen työkaluja käyttäen toivon pystyväni tarjoamaan kiinteiden stereotypioiden sijaan herkemmän ja syvällisemmän kuvan Balatonista. ... Luova prosessi alkoi vuonna 2015 ja jatkuu yhä ikuistaen maiseman ajattomuutta tavoitteenaan tallentaa näkymän pysyvät, muttei koskaan samana toistumattomat versiot."

- Abel Szalontai, valokuvaaja, professori (Moholy-Nagy –taideyliopisto)

"Hidden-niminen työni toteutettiin Unkarin Haagin suurlähetystölle. Kyseessä oli todellisiin tarpeisiin perustuva suunnittelutehtävä, jossa keskipisteessä oli ruoka ja sen esillepano. ... Astiaston muotokieli mukailee erilaisia ​​vesipintoja ja aaltoliikettä, ja viittaa lasitteen piilottamiin erilaisiin mineraali- ja terveysvesiin. Lasituskokeita varten keräsin 19:ää erilaista mineraali- ja terveysvettä eri puolilta maata. Astiaston nimeksi tuli Hidden, ’piilotettu’. Sana heijastaa lasitteessa piileviä ​​lähdevesiä. Nimi herättää kysymyksiä ja keskustelua, lisäksi nykyisiin käsinmaalattuihin astioihin verrattuna koristelu ja kuviointi katoavat/jäävät piiloon muuntuen muotojen leikiksi."

- Dorottya Kalocsai, keramiikkataiteilija, projektipäällikkö (Moholy-Nagy –taideyliopisto)

Näyttelyä tukee Unkarin ulko- ja ulkomaankauppaministeriön Kulttuuri- ja tiedediplomatian osasto.

Yhteistyökumppani: MOME - Moholy-Nagy –taideyliopisto, Budapest

Kommentoi tapahtumaa (0)