event-365782 event-365782

Näyttelyt, Lasten tapahtumat, Muut

Ötökän elämää taidenäyttely


Järjestäjä:Tyynelä Gallery
Paikka:Lohjan pääkirjasto, monitoimitila Pähkinä
Osoite:Karstuntie 3
08100 Lohja
Pääsymaksu:
Lähde:Tapahtumainfo

Ötökän elämää taidenäyttely

‘Ötökän elämää’ on kaikkien Ristin koulun oppilaiden yhteinen MOK-viikkojenyhteisötaideprojekti. Projekti pitää sisällään monialaisia oppimiskokonaisuuksia, joissayhdistyvät ympäristö-, yhdenvertaisuus- ja taidekasvatus. Ristin koulun oppilaat ovat syksynaikana ahertaneet ötökkäteeman parissa. He ovat retkeilleet luonnossa niin lähellä kuin kauempanakin tutustumassa erilaisiin luontoympäristöihin ja sieltä löytyviin hyönteisiin. Lisäksihe ovat luoneet ötökkäteemaan liittyen kirjoituksia, taidetta ja käsitöitä.

Ristin koululla MOK-viikkojen ötökkäteema huipentui luokkakohtaisten yhteisötaideteostenvalmistamiseen. Jokainen luokka loi erillisen työpajan yhteydessä oman ötököidenyhteiskuntansa ja jokainen oppilas valmisti luonnonmateriaaleista oman ötökkänsäkiinnitettäväksi luokan yhdessä koristelemaan laatikkoon. Työpajoja ohjasivat Tyynelä Gallerynammattitaiteilijat Terese Kühl ja Anna Sainio yhdessä luokkien omien opettajien kanssa.

Taidenäyttely Ötökän elämää on esillä yleisölle Lohjan pääkirjaston monitoimitilaPähkinässä 5.11.-18.11.2024. Oppilaiden ötökkäaiheiset taideteokset ovat esillä näyttelyssä Lohjan pääkirjastolla, jonne kootaan lisäksi yksittäisiä lasten tekemiä kirjoituksia, kuvia sekäkäsitöitä. Näyttelyn jälkeen luokkien yhteiset teokset pelisääntöineen sijoitetaan Ristin koulunruokalaan julkiseksi teokseksi, joita myös tulevat ikäluokat pääsevät niitä ihailemaan.

Kommentoi tapahtumaa (0)