Teatteri ja ooppera, Lasten tapahtumat

KATTO-KASSINEN


Järjestäjä:Lahden kaupunginteatteri
Paikka:Eero-näyttämö, Kirkkokatu 14
Osoite:Kirkkokatu 14
15140 Lahti
Pääsymaksu:18

Lähde:Lippupiste

KATTO-KASSINEN

Astrid Lindgren – Staffan Götestam
KATTO-KASSINEN
Maailman paras metkuilija

Petteri, perheen kesken Pikkuveli, on aivan tavallisen kolmilapsisen perheen kuopus. Pikkuveli käy ensimmäistä vuottaan koulua. Perheen isoveli ja isosisko ovat molemmat murrosikäisiä teinitouhuineen, myös äidillä ja isällä on työkiireensä. Pikkuveli tuntee itsensä yksinäiseksi. Hän haaveilee omasta koirasta, joka olisi hänen paras ystävänsä. Perhe asuu keskikaupungilla, hissittömän vanhan kerrostalon ylimmässä kerroksessa, joten koiran hankkiminen on vanhempien mielestä vastuutonta.

Eräänä päivänä Pikkuveljen huoneen ikkunasta kurkistaa Katto-Kassinen, omien sanojensa mukaan ”maailman paras pärinäsärmälentäjä, sopivan paksu läpiviisas mies parhaassa iässä”.
Katto-Kassisen lennettyä Pikkuveljen elämään, ei iloa eikä ystävyyden riemua Pikkuveljen elämästä puutu. Kun Kassinen pääsee vauhtiin, leikin pyörteistä osansa saavat niin Kassisen kattonaapuri-varkaat kuin Pikkuveljen lastenhoitaja Neiti Lohikin.” Hauskaa pitää olla,” tuumaa Katto-Kassinen, ”muuten en ala mitään.”

Katto-Kassinen lennättää Pikkuveljen ystävyyden, ilon ja mielikuvituksen maailmaan. ”Maailman ihaninta on onnellinen lapsi. Ja maailman hauskinta kikattava lapsi.” tuumii koko perheelle suunnatun näytelmän ohjaaja Tuija Töyräs

ENSI-ILTA 29.8.2020

SUOMENNOS Tina Jokitalo ja Tuija Töyräs
MUSIIKKI Georg Riedel
LAULUJEN SUOMENNOS Ilpo Tiihonen
OHJAUS Tuija Töyräs
LAVASTUS ja PUKUSUUNNITTELU Kirsi Manninen
VALOSUUNNITTELU Tiina Hauta-aho
ÄÄNISUUNNITTELU JA MUSIIKIN SOVITUS Tatu Virtamo
ROOLEISSA Jori Halttunen, Tapani Kalliomäki, Mari Naumala, Jari-Pekka Rautiainen, Janna Räsänen, Henri Tuominen, Liisa Vuori, Lumikki Väinämö ja Tatu Virtamo

Ikäsuositus 6 v.