event-274735 event-274735

Teatteri ja ooppera

HUOMENNA HÄN TULEE


Järjestäjä:Espoon Kaupunginteatteri
Paikka:Revontulihalli, Revontulentie 8, Tapiola
Osoite:Revontulentie 8
02070 Espoo
Pääsymaksu:42.0

Lähde:Lippu.fi

HUOMENNA HÄN TULEE

Ystävykset Vladimir (Martti Suosalo) ja Estragon (Mika Nuojua) seisovat tienposkessa ja odottavat sovittua tapaamista. Saapuvaksi odotetaan salaperäistä Godot-nimistä miestä, joka on välttämätöntä tavata. Varmuutta tapaamisen syystä tai luonteesta ei kuitenkaan ole.

Aikansa kuluksi parivaljakko täyttää hiljaisuutta sanailemalla. Odotuksen katkaisevat ohikulkeva herra Pozzo (Ville Majamaa) ja hänen kantajansa Lucky (Tomi Alatalo). Eriskummallisen parivaljakon saapuminen tuo vaihtelua, muttei vastauksia.

Nobel-palkitun Samuel Beckettin (1906–1989) klassikkonäytelmä on yksi länsimaisen kirjallisuuden kulmakivistä, nyt Reita Luonatvuoren uutena käännöksenä. Beckett oli suuri music hallin, mykkäfilmin, Chaplinin ja Buster Keatonin ystävä. Tämä näkyy näytelmässä, jossa tasapainotellaan koomisen ja traagisen välisellä nuoralla. Skaala on laaja, kun päättömästä slapstickistä mennään heittämällä olemassaolomme traagisiin peruskysymyksiin ja takaisin.

Espoon Kaupunginteatterin, Tampereen Teatterin ja Turun Kaupunginteatterin yhteistuotannossa klassikko päivitetään 2020-luvulle. Maailmanlopun tai maailman alun keskeltä avautuu kipeän ajankohtainen, järkyttävä ja hauska esitys Pentti Kotkaniemen ohjauksessa.

Matalalla vinhaa vauhtia kiitävien harmaiden pilvien alla pienet ihmiset yrittävät löytää edes hitusen onnea ja tarkoitusta elämäänsä. Aina on jotain, mitä odottaa.

Ohjaus Pentti Kotkaniemi
Käsikirjoitus Samuel Beckett
Suomennos Reita Lounatvuori
Rooleissa Martti Suosalo, Mika Nuojua, Ville Majamaa ja Tomi Alatalo
Lavastaja ja pukusuunnittelija Jani Uljas
Äänisuunnittelija Tommi Koskinen
Valosuunnittelija Jari Sipilä

www.espoonteatteri.fi