event-320597 event-320597

Näyttelyt

Kauppaa ja ylellisyyttä – uuden arkeologisen näyttelyn testiosio


Järjestäjä:Aboa Vetus
Paikka:Aboa Vetus
Osoite:Turku
Pääsymaksu:
Lähde:Museoliitto

Kauppaa ja ylellisyyttä – uuden arkeologisen näyttelyn testiosio

Aboa Vetus Ars Novan pysyvä arkeologinen näyttely uudistetaan osissa. Ensimmäisen uuden näyttelyosuuden teemana on ulkomaankauppa ja esineen arvo.

Turun arkeologisilta kaivauksilta löytyy paljon ulkomailta tuotua kauppatavaraa. Mitä ne kertovat menneisyyden kauppaverkostoista, arvostuksista ja muodista? Aikalaisille esineiden arvo on voinut liittyä käytettävyyteen tai rahalliseen arvoon. Arkeologille löydetyn esineen arvo liittyy ennen kaikkea siihen, kuinka paljon tietoa sen avulla voidaan päätellä.

Koko näyttelyuudistus toteutetaan yleisön toiveita kuunnellen. Ensimmäisennä näyttelyosuudessa kokeillaan erilaisia tapoja kertoa menneisyydestä arkeologian valossa. Suunnittelussa on otettu huomioon aikaisemmissa yleisöraadeissa ja työpajoissa syntyneet ideat ja toiveet.

Keräämme testiosiosta palautetta, jonka pohjalta jatkamme seuraavien teemojen kanssa eteenpäin. Kokonaisuudessaan pysyvä näyttely on uudistettu vuonna 2025. Uudistuksen ytimessä ovat arkeologinen tutkimus, alueen historian monikerroksellisuus ja vuorovaikutus yleisön kanssa.

Kommentoi tapahtumaa (0)