event-325356 event-325356

Urheilu ja liikunta, E-tapahtumat

Jukola 2024 on Lakia-Jukola


Järjestäjä:Lakia-Jukola 2024
Paikka:Kauhavan lentokenttä
Osoite:Kauhava
Pääsymaksu:
Lähde:Tapahtumainfo

Jukola 2024 on Lakia-Jukola

Jukolan suunnistus on joka vuosi järjestettävä suunnistuskilpailu, jossa joukkueet kilpailevat yösuunnistuksessa. Tapahtumaan osallistuu vuosittain tuhansia suunnistajia eri ikäryhmistä ja kansallisuuksista.

Vuoden 2024 suunnistus on Laki-Jukola Kauhavalla. Lakia-Jukola järjestetään Kauhavalla 15.-16.6.2024. Kilpailukeskus sijaitsee Kauhavan lentokentällä, joka tarjoaa erinomaisilla kulkuyhteyksillä erittäin hyvät ja toimivat puitteet laajan tapahtuman järjestelyihin. Kilpailukeskus on pääosin kestopäällystettyä aluetta, joten mahdolliset säävaihtelut eivät pilaa kisakeskuksen toiminnallisuutta. Myös pysäköinti tapahtuu kestopäällysteisellä alueella. Asfaltoitua aluetta on käytössä jopa 60 hehtaaria! Lakia-Jukolassa siirtymät parkkipaikoilta teltta-alueille tulevat olemaan lyhyitä.

Jukola on perinteisesti kestänyt yhden yön ajan, ja se alkaa lauantai-iltana ja päättyy sunnuntai-aamuna. Kilpailukeskus on yleensä valtava alue, jossa on erilaisia palveluja ja aktiviteetteja osallistujille. Kilpailun aikana joukkueet vuorottelevat suunnistamisen ja lepäämisen välillä. Suunnistuksen aikana joukkueen jäsenet juoksevat erityisesti suunnistukseen tarkoitetuilla karttaradoilla yön pimeydessä. Rasteja on useita, ja ne löytyvät kartan ja kompassin avulla. Jukolassa ei ole ennalta määrättyä reittiä, vaan joukkueet voivat itse valita, miten ja missä järjestyksessä rasteille suunnistavat. Tarkoituksena on saavuttaa mahdollisimman nopeasti kaikki rastit ja palata maaliin.

Jukolassa ei ole tärkeintä yksittäisen osallistujan nopeus, vaan joukkueen yhteistyö ja taktikointi. Tapahtumaan osallistuvat joukkueet koostuvat yleensä kymmenestä suunnistajasta, joista kukin suorittaa oman osuutensa. Joukkueen tulee strategisesti valita, kuka suunnistaa erityisen vaikeat osuudet ja kuka taas vähemmän haastavat osuudet. Tavoitteena on saada joukkueen nopeimmat suunnistajat nopeille osuuksille ja taitavimmat suunnistajat teknisesti vaativemmille osuuksille.

Jukola-suunnistustapahtuma on Suomessa erittäin arvostettu ja suosittu tapahtuma, ja se kerää vuosittain tuhansia suunnistusintoilijoita kaikkialta maailmasta. Tapahtumaan osallistuminen voi olla jännittävä mutta myös haastava kokemus.

YLE televisio suorana suunnistustapahtuman!

Kommentoi tapahtumaa (0)