Vuoden 2023 alkupuolella kisataan taas siitä mitkä ovat olleet viime vuoden parhaita elokuvia, televisio-ohjelmia, musiikkialan henkilöitä, radio-ohjelmia ja sykähdyttävimpiä urheilutekoja. Kaikki gaalat löydät kootusti Tapahtumainfon sivuilta.

Ensimmäisenä Gaaloista on Urheilugaala, joka pidetään 12.1.2023 Helsingin jäähallissa. Gaalassa juhlitaan viime vuoden urheiluvuotta ja palkitaan onnistumisia viime vuoden urheilusuorituksista (vuoden urheilija, vuoden joukkue, vuoden nuori urheilija, vuoden valmentaja jne.) Viime vuosi oli oikein onnistunut urheilun saralla ja yleisöllä on vaikeuksia päättää arvostaako olympiakullan Iivolla vai Suomen jääkiekkomaajoukkueella paremmaksi unohtamatta yleisurheilun EM-mitaleja, Rovanperän rallin MM-kultaa tai Markkasen huimaa heitto virettä.

Tammikuussa 20.1.2023 järjestetään lisäksi Kultainen Venla gaala, jossa jaetaan palkintoja vuoden 2022 parhaille suomalaisille televisio-ohjelmille ja niiden tekijöille. Gaala järjestetään kansallisoopperassa ja lähetetään suorana MTV3:lla. Katsojilla on mahdollisuus äänestää viime vuoden mahtavasta tarjonnasta oma suosikki ohjelma ja esiintyjä.

Helmikuussa 3.2.2023 vuorossa on Suomen Musiikintuottajat Ry:n järjestämä ja musiikin ystävien arvostama Emma-gaala, joka järjestetään myöskin Helsingin jäähallissa. Gaalassa valitaan muun muassa vuoden artisti, vuoden yhtye sekä jaetaan genrekohtaisia palkintoja. Tapahtumaan on mahdollista ostaa lippuja ja päästä näkemään lavalle nousevia VV:ttä, Isac Elliottia ja Paula Vesalaa.

Jussi-gaalassa jaetaan Jussit vuoden 2022 parhaille elokuvan tekijöille. Jussi-gaala pidetään Helsingin kaapelitehtaalla 24.3.2023. Ehdokkaisiin voi käydä tutustumassa ennakkoon. Jussi-palkintoja jaetaan 16 eri kategoriassa, joita ovat paras elokuva, ohjaus, neljä näyttelijäpalkintoa, käsikirjoitus, kuvaus, elokuvamusiikki, leikkaus, äänisuunnittelu, lavastussuunnittelu, pukusuunnittelu, maskeeraussuunnittelu, dokumenttielokuva ja lyhytelokuva.

Viimeisenä gaalana on Helsingissä 31.3 järjestettävä RadioGaala. RadioAwards-kilpailun, jonka tarkoituksena on arvioida ja palkita kaupallisen radiotoimialan parhaimmistoa, inspiroida toimialaa sekä nostaa alan tunnettuutta ja arvostusta. Jatkaako Radio Suomipopin Aamulypsy vuoden radio-ohjelmana ja Jaajo Linnonmaa vuoden radiojuontajana.

Vuoden 2022 kulttuuri- ja urheilutarjonta on ollut erinomaista. Tätä tekemässä olleita on syytä palkita. Toivotaan, että vuodesta 2023 tulee vähintään yhtä hyvä kulttuuri ja urheilutarjonnaltaan.