event-256282 event-256282

Teatteri ja ooppera

Kiviä taskussa




Järjestäjä:Seinäjoen kaupunginteatteri
Paikka:Alvar
Osoite:Alvar Aallon katu 12
60100 SEINäJOKI SeinÄjoki
Pääsymaksu:35

Lähde:Netticket

Kiviä taskussa

Seinäjoen Kaupunginteatteri
Alvar Aallon katu 12, 60100 Seinäjoki

Martti Suosalon ja Mika Nuojuan tähdittämä Kiviä taskussa on ilmiö suomalaisella teatterikentällä. Suomen pitkäikäisimmäksi teatteriesitykseksi tituleerattu kahden miehen esitys sai ensi-iltansa vuonna 2002 ja on siitä asti esittänyt loppuunmyydyille saleille. Rakastettu Helsingin kaupunginteatterin vierailuesitys saapuu Seinäjoen kaupunginteatteriin muutaman vuoden tauon jälkeen.

Tarina alkaa siitä, kun 35-vuotiaat luuserit Charlie (Suosalo) ja Jake (Nuojua) menevät avustajiksi Irlannin maaseudulla kuvattavaan amerikkalaiseen elokuvaan ja joutuvatkin tekemään aivan muuta kuin ennakkoon aavistavat. Kaksikko vaihtaa lennossa roolista toiseen näytellen viittätoista eri roolia ikään tai sukupuoleen katsomatta.

Kiviä taskussa on traaginen, mutta samalla julmetun hauska. Suosalo ja Nuojua hyppäävät salamannopeasti roolista toiseen vaatteita vaihtamatta. Näyttelijät muuntuvat eri hahmoksi näyttelijäntyöllä: ilmeillä, äänellä, asennoilla, eleillä, olemuksella. Kun Martti Suosalo keimailee Hollywood-kaunottarena, katsoja ei näe yli 50-vuotiasta suomalaista miesnäyttelijää, vaan kauniin filmitähden..
Ohjaaja Pentti Kotkaniemi kuvaa näytelmän olevan tyypillistä näyttelijöiden teatteria: "Siksi molempien herrojen pitää olla virtuooseja. Onneksi he ovat, ja se on ohjaajan lottovoitto."

Kommentoi tapahtumaa (0)