Muut

Backstage


Järjestäjä:Teatterimuseo
Paikka:Teatterimuseo
Osoite:Helsinki
Pääsymaksu:
Lähde:Museoliitto

Backstage

Backstage-näyttelyssä tarkastellaan esittäviä taiteita suomalaisten esimerkkien kautta. Esillä on teatteripukuja, lavastuspienoismalleja ja rekvisiittaa – teatterin historiaa ja tunnelmaa lähietäisyydellä.

Kokoelmiemme puvut ja pienoismallit johdattavat suomalaisen teatterin kaksikieliseen historiaan ja monimieliseen nykyisyyteen. Vanhimmat näytteillä olevat aarteet ovat Ida Aalbergin ja Axel Ahlbergin Suomalaisen Teatterin aikaiset rooliasut 1800-luvun lopulta. Näyttämön magiikkaa tihkuvat puvut ja valaistut pienoismallit kertovat teatterin visuaalisesta moninaisuudesta. Suomalaiset näyttelijät ja näytelmät esittäytyvät näyttelyn kuvakavalkadeissa.

Backstagella näyttelyvieras saa halutessaan ottaa pääroolin. Lukuisissa kokeilupisteissä pääsee itse tekemään, oivaltamaan ja kokemaan esittämisen jännityksen ja ilon. Dubbauskaraokessa saa antaa oman äänensä elokuvanäyttelijöille. Roolia voi vaihtaa etsimällä pukuhuoneista sopivan asun tai vaikka liittämällä omat kasvonsa esitysvalokuvaan Muodonmuutos-pelissä. Valolaboratoriossa voi testailla erilaisia valotilanteita ja Viherstudiossa kuvata omat uutiset. Kävijöiden vallattavissa on lisäksi kaksi näyttämöä: perinteinen kurkistusluukkunäyttämö ja moderni estradi valolaitteineen ja vaatevarastoineen.