Muut

Monellaissi kärentöit


Järjestäjä:Käsityömuseo Miila
Paikka:Käsityömuseo Miila
Osoite:Paimio
Pääsymaksu:
Lähde:Museoliitto

Monellaissi kärentöit

Paimion museoissakin vietetään Opi museossa –viikkoa lokakuun alussa. Kutsumme paimiolaiset luokat ja ryhmät tutustumaan paikallisiin museoihin luokkanne/ryhmänne kanssa 1.10. -3.10. 2019. Museokäynti opastuksineen on kouluille maksutonta, mutta vaatii ennakkoilmoittautumisen.
Paikkoja museovierailuille on rajoitetusti ja ne jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautuminen alkaa heti!
Jokaiseen museoon varataan aika erillisen kyselyn kautta. Ilmoittautuminen tapahtuu viestin alaosassa olevien linkkien kautta (ohjautuvat doodle-kyselyihin ja näkyvissä vain vapaana olevat ajat eli vähenee sitä mukaan kun varauksia tulee. Mikäli yhtään aikaa ei ole näkyvissä, on kaikki ajat jo varattuja).

Museoon ovat tervetulleita 1.-9-luokat. Kerralla museossa voi vierailla vain yksi luokallinen oppilaita. Opastuksen ja tehtävät museoissa valitsemme ryhmän iän mukaan.
Käsityömuseo Miilassa voi tutustua paikalliseen arjen kädentaitojen ja käsitöiden historiaan. Uutuutena on toukokuussa yläkertaan valmistunut Käsityön juhlaa-näyttely.
Paimion Sähkömuseossa esitellä sähkön tuotannon, jakelun ja käytön historiaan. Museossa myös Paimion parantolan valaisimista kertova näyttely.
Paimion kotiseutumuseolla tutustutaan museoalueen rakennuksiin ulkoa päin ja sisällä käydään Yli-Hakalan torpassa, jossa esillä 1800-1900-lukujen taiteen varattoman mäkitupalaisväestön elämää sekä varakkaamman väestön asumiseen liittyvää esineistöä torpan ”salissa”.
Lisätietoja museoista löydät www.paimio.fi/museot.

Alakoululaisille on Käsityö- ja Sähkömuseossa tarjolla kuva/vihjesuunnistusta ja isommille koululaisille kaikissa museoissa museoon liittyviä kysymyksiä, joiden vastaukset löytyvät museosta.

Ja linkit, joista voi varata museokäynnin luokalle:

Kotiseutumuseoon (Sähköyhtiöntie 198):
http://paim.io/opimuseossa-kotiseutumuseo

Paimion Sähkömuseoon (Vistantie 24a):
http://paim.io/opimuseossa-sahkomuseo

Käsityömuseo Miilaan (Kirjakuja 2):
http://paim.io/opimuseossa-miila