Muut

Osma Harvilahti: New Colour


Järjestäjä:Designmuseo
Paikka:Designmuseo
Osoite:Helsinki
Pääsymaksu:
Lähde:Museoliitto

Osma Harvilahti: New Colour

Harvilahti on pariisilaistunut valokuvaaja, joka tarkastelee nykymuotoilua valokuvan kautta. Työssään hän tutkii erityisesti muotoilua, muotia ja värien käyttöä. Harvilahti on työskennellyt monille isoille kansainvälisille aikakauslehdille ja muotimerkeille. Hänen asiakkaitansa ovat muun muassa Apartamento Magazine, SSAW, Hermès, Issey Miyake ja Louis Vuitton.

Näyttely nostaa kaupallisten kuvien rinnalle Harvilahden henkilökohtaisia sarjoja, joissa hän tarkastelee kiinnostuksen kohteitaan dokumentaarisesta ja sosiologisesta perspektiivistä.

Näyttelyssä saa maailman ensiesityksen Harvilahden tekemä kuvasarja Louis Vuittonille. Ranskalainen muotitalo julkaisee syksyllä 2019 Harvilahden Saint-Tropezia käsittelevän valokuvakirjan osana Vuittonin Fashion Eye -kirjasarjaa, jossa muotikuvaaja kutsutaan herättämään henkiin tietty maantieteellinen alue, kaupunki tai maamerkki.

Harvilahden värien käyttö kuvissa on ainutlaatuista. Hänen vahvuutenansa on kuvien sommittelu ja rajaukset. Vaikka kuvat ovat usein täysin rakennettuja, ne näyttävät luonnollisilta arjen nyrjähdyksiltä – toteaa näyttelyn kuratoinnista yhdessä valokuvaajan kanssa vastaava Designmuseon näyttelyintendentti Suvi Saloniemi.