Muut

Maa


Järjestäjä:Serlachius-museo Gösta
Paikka:Serlachius-museo Gösta
Sijainti:Mänttä-Vilppula
Pääsymaksu:
Lähde:Museoliitto

Maa

"Vuonna 2025 oli selvää, että Myrsky nousisi väistämättä. Suvut varustivat bunkkereitaan. Bunkkerien ulkopuolelle jääneet Hylätyt saattoivat vain rukoilla, että vanhan maailman tuhkasta nousisi jotain uutta ja parempaa."

Näyttely esittelee tuhoutuneen maailman, joka on toipunut ilman ihmistä ja luonut aivan uudenlaista elämää. Maan alla bunkkereissaan tuhat vuotta eläneet ihmiset lähettävät ensimmäiset tiedustelijansa maan pinnalle tutkimaan maailmaa, joka on heille tuttu vain myyteistä ja tarinoista.

Näyttelyn ihmisenkaltaiset ja -kokoiset veistokset ovat läpileikkaus Jacksonin tuotannosta viimeisen kymmenen vuoden ajalta. Samalla ne kuvittavat kokonaisuuden toista osa, joka on roolipeli Maa.

Jackson on monipuolinen taiteilija, jonka tuotantoon sisältyy veistoksia, maalauksia, valokuvia, videoita, performansseja ja installaatioita. Informaatioaikakauden taiteilijana Jackson on pohjattoman utelias ja kiinnostunut kaikesta. Korujen, huonekalujen ja pelien suunnittelu sekä erilaiset yhteistyöprojektit ja tapahtumat laajentavat hänen ilmaisunsa kuvataiteen perinteisten rajojen ulkopuolelle.

"Maailman eliitille oli ollut selvää jo kauan, että Myrsky oli tulossa. Kun tilanne muuttui kriittiseksi, he kokosivat palvelijansa ja katosivat laajoihin maanalaisiin bunkkereihin. Syvällä maan uumenissa he perustivat mikroyhteiskuntia eli sukuja. He odottivat päivää, jolloin poltettu maapallo versoisi taas vihreänä, ja silloin heidän perillisensä lunastaisivat taas maan joka heille kuului. Homo sapiens palaisi maan päälle." (Maa-peli, kirja 1, johdanto)

Näyttelyn kuraattori on Timo Valjakka. Roolipelin ovat luoneet yhdessä Jacksonin kanssa suomalainen pelisuunnittelija Juhana Pettersson ja englantilainen taidekriitikko Tom Morton. Näyttely on tuotettu yhteistyössä Galleria Hauser & Wirthin kanssa.