Teatteri ja ooppera

Kaksi kitaraaJärjestäjä:Varkauden Teatteri
Paikka:Varkauden Teatteri
Osoite:Laivalinnnkatu 29
78200 Varkaus
Pääsymaksu:min 32 € - max 35

Lähde:Tapahtumainfo

Kaksi kitaraa

Marianne Tikkanen

Kaksi kitaraa

Musiikkinäytelmä Topi Sorsakoskesta.

Suomalaisten suosikkiartistin, Topi Sorsakosken tarina on ainutlaatuinen matka isäukon tangopumpusta kansansuosion huipulle. Sattumien summa ja turnajaiset turkulaisella nakkikioskilla sinetöivät Sorsakosken nousun Agents -yhtyeen keulakuvaksi 1980-luvulla.

Topi Sorsakoski oli armoitettu huumorimies ja henkeen ja vereen suomalaisen lavakulttuurin puolestapuhuja. Kaksi kitaraa on historiallisesti korrekti ja varsin hulvaton musiikkinäytelmä Pekka Tammilehdon tiestä Topi Sorsakoskeksi ja matkasta suomalaisen rautalangan kuninkaaksi.

Näytelmän pääosassa on Sorsakosken ja Agents -yhtyeen rakastettu musiikki. Topi ja Agents onnistuivat sulauttamaan yhteen tangon ja rautalangan – rokkarinnäköiset miehet yhdistettyinä perisuomalaiseen kaihoon räjäyttivät pankin.

Topin roolin ja unohtumattomat iskelmät tulkitsee huikea Marko Tiusanen. Sielua värisyttävät kappaleet kuten Olet kaikki, Salattu suru ja Hurmio sytyttävät laulajan tarinan eloon. Aidosta rautalankameiningistä vastaa Sami Ruutiaisen kapellimestaroima Varkauden Teatterin housebändi yhdessä Varkauden Teatterin virtuoosimaisen henkilökunnan kanssa.

Ensi-ilta 15.9.2018

Ohjaus ja lavastus: Seppo Honkonen
Kapellimestari: Sami Ruutiainen
Puvustus: Taina Peltomäki
Kampaukset ja maskit: Tarja Torniainen

Kesto noin 2 h 20 min.

Tekijänoikeudet Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat

Kuvassa Marko Tiusanen