Muut

MAAMME ENERGIA-OOPPERA


Järjestäjä:Musiikkiteatteri Kapsäkki
Paikka:Musiikkiteatteri Kapsäkki
Osoite:Hämeentie 68
00550 Helsinki
Pääsymaksu:35

Lähde:Lippupiste

MAAMME ENERGIA-OOPPERA

Maamme energia-ooppera

to 4.4. klo 19 - peruttu
la 6.4. klo 19
to 25.4. klo 19
la 27.4. klo 19 - peruttu

Maamme energia on railakas oopperakabaree, joka käsittelee Suomen energiapolitiikkaa 1970-luvulta tähän päivään ja edelleen 2050-luvulle.
Teos esittelee energiapolitiikan keskeiset hahmot, niiden väliset suhteet ja vaikuttimet asiapohjalta taiteen keinoin.

Taistelu Suomen energiajärjestelmän tulevaisuudesta on ollut käynnissä pitkään. Maailma on uusiutuvan energian tuotannon ja hajautettujen älykkäiden energiaratkaisujen vallankumouksen kynnyksellä. Uudet puhtaat tuulet puhaltavat Suomen energiajärjestelmään, mutta energiamurroksessa Suomi-neitoa liehittelee varjoissa liikkuvat hämärämiehet. Mitä tapahtuukaan koivun ja tähden alla? Onnistuvatko hämärämiehet pimentämään auringon ja taltuttamaan tuulen vai koittaako Suomi-neidolle aurinkoinen huominen?

Energiaoopperan libretto perustuu kymmenen professorin työryhmän vuonna 2015 julkaisemaan kirjaan Maamme energia. Libretoksi sen on muokannut kirjailija Rosa Meriläinen.

“Maamme energia tekee vähän samaa kuin Susanna Kuparisen ja Jari Hanskan dokumenttiteatteriesitykset: tuo näkyviin politiikkaa, jota tavallisen ihmisen on vaikea hahmottaa. Ooppera tekee sen härskinhauskalla suorasukaisuudella ja kieli poskessa -asenteella. In-your-face.”
Hanna Helavuori, Teatterin tiedotuskeskuksen johtaja.

Libretto: Rosa Meriläinen
Sävellys: Mikko Helenius
Ohjaus: Ville Saukkonen
Puvustus: Taina Relander

Esiintyjät:
Reetta Ristimäki, sopraano
Ann-Marie Heino, mezzosopraano
Petri Bäckström, tenori
Oskari Nokso-Koivisto, basso
Soitinyhtye:
Mikko Helenius, piano, laulu ja musiikinjohto Mauri Saarikoski, viulu I Veera Railio, viulu II ja laulu Mauri Kuokkanen,alttoviulu Anni Elif Egecioglu, sello, lyömäsoittimet ja laulu

Teoksen kesto: noin 1 h 15 min (ei väliaikaa)