event-191172 event-191172

Näyttelyt

Eija Keskinen, Mikko Rantanen, Jyrki Setälä: Kävelymusiikkia vol5 ONNI


Järjestäjä:Keuruun museo
Paikka:Keuruun museo
Osoite:Keuruu
Pääsymaksu:
Lähde:Museoliitto

Eija Keskinen, Mikko Rantanen, Jyrki Setälä: Kävelymusiikkia vol5 ONNI

Kävelymusiikkia-taiteilijaryhmä koostuu kolmesta kuvataiteilijasta: Eija Keskinen, MikkoRantanen, Jyrki Setälä. Taiteilijoiden yhteinen taival kollegoina ja ystävyksinä juontaa opiskeluajoilta Kuvataideakatemiasta. Kävelymusiikkia-ryhmä on pitänyt vuodesta 2017 alkaen yhteisnäyttelyitä, jotka ovat rakentuneet vaihtuvien teemojen tai konseptien ympärille.

Keuruun museossa nähtävä näyttely on ryhmälle järjestyksessä viides. Tällä kertaa näyttelyhaluttiin rakentaa Keuruun Jukojärvellä vaikuttaneen kirjailija Laura Sointeen tuotantoakunnioittaen - ei niinkään sitä kuvittamaan tai hänen teoksistaan suoraan aiheita ottaen, vaan niistä ponnistaen, kukin omiin suuntiinsa.

Sointeen satujen maailma on rikas ja barokkinen, niissä esiinty satujen tuttuja hahmoja suoranaisena vyörytyksenä. Kuvasto on jälkikäteen unenomainen ja utureunainen kudelmakuvia ja kohtauksia. Jostakin pilkahtaa meren pohja tai köyhän perheen matala maja, jostakin noidan työpaja, johon onnettomat sielut on lumottuna vangittu.

”Tarina valkoisesta ruususta” sisältää runon, jonka aiheesta tiivistyi näyttelyn nimi: Onni.

Ken taipui taakkansa alle
ja kärsien kuormaansa kantoi
ja Onnensa saavuttaakseen
Kaikki uhrasi, kaiken antoi,
hän kautta Valkean Portin
Saa käydä sisälle tarhaan
ja sieltämyötänsä viedä
nyt Onnen kaikista parhaan.

-Laura Soinne, runo sadusta Tarina Valkoisesta ruususta

Kävelymusiikkia vol5, Onni-näyttely on paitsi kesäisiin ajatuksiin virittynyt näyttely, myös kunnianosoitus mittavan kirjallisen elämäntyön tehneelle kirjailijalle jonka tuotanto on luettuna maagista, vahvaa ja lukijan myös visuaalisesti herättävää.

Vapaa pääsy ennakkopäivänä sunnuntaina 13.6. klo 13-15, kuvataiteen päivänä lauantaina 10.7. klo 11-18 sekä Vanhan Keuruun syysmarkkinapäivänä lauantaina 18.9. klo 11-16.

Taiteilijat ovat tavattavissa näyttelyssä sunnuntaina 13.6. klo 13-15 sekä lauantaina 18.9. klo 14-16.