Näyttelyt

Tuntematon aika


Järjestäjä:Wiurilan kesä
Paikka:Wiurilan kartanon näyttelytilat, Pääsky, Kaariholvi, Viljamakasiini, Galleria Hotelli, Avaingalleria ja puistoalue
Osoite:Viurilantie 126
24910 Salo
Pääsymaksu:
Lähde:Tapahtumainfo

Tuntematon aika

Wiurilan kesänTuntematon aika -näyttely esittelee 23 suomalaista nykytaiteilijaa. Yhteisnäyttelyssä nykytaide käy herkullista vuoropuhelua kartanon historiallisten tilojen ja romanttisen miljöön kanssa. Vanhan ja uuden hedelmällisestä liitosta syntyy kiinnostavia kudelmia, joita katsoja voi eri tiloihin levittäytyvässä kokonaisuudessa seurata.

Yksi Tuntematon aika –näyttelyn punaisista langoista on aika; ajan kulun ymmärtäminen, ajan hallinta ja rajallisuuden käsittäminen. Mitä aika lopulta on, onko kaikki olemassa oleva näkyvillä, käsin kosketeltavaa? Wiurilan historiaa nähneet seinät luovat vahvan kontrastin ja uuden näkökulman nykytaiteen teoksille, jotka havainnoivat aikamme ilmiöitä monelta kantilta.

Näyttelyn teoksissa hektisyys, rytmi ja pysähtyneisyys kohtaavat, ihmisen hahmo läsnä- ja poissaolevana saa monia muotoja. Hetken olemme tässä, seuraavassa hetkessä jo haalistuneena tai kokonaan poissa, selin ja kasvottomina. Aika, arki, läsnäolo ja ihmisten väliset kohtaamiset sirpaloituvat teoksissa yhä pienemmiksi, alati muuttuviksi ja tunnistamattomiksi.

Toisaalla taas aika viipyilee, luonnon kiertokulku kulkee omaa tahtiaan ja saappaat jäävät eteiseen. Kokonaisuutta täydentävät kiireettömässä kauneudessa ja perinteistä nykyisyyteen päivitetyssä käsityötaidossa kylpevät teokset. Aika on juuri tässä.