Musiikki

PORISPERE 2019


Järjestäjä:Porispere
Paikka:Kirjurinluoto, Pori
Osoite:Kirjurinluoto
28100 Pori
Pääsymaksu:53

Lähde:Lippupiste

PORISPERE 2019

Porispere julkaisee loput esiintyjänsä: monipuolisessa kattauksessa mukana mm. Children Of Bodom, Therapy? (UK), D.R.I. (USA), Viikate, Chisu, Ruusut ja Ellips

Yhdeksättä kertaa järjestettävän Porispere-festivaalin ohjelmakattaus on valmis. Aiemmin joulukuussa julkaistua artistilistaa täydentää peräti 21 uutta nimeä.

Kiintoisimpiin uusiin lisäyksiin kuuluu 30-vuotisjuhlaansa viettävä pohjoisirlantilainen Therapy?, jonka punk rockista ammentava vaihtoehtometalli puhutteli suomalaisia etenkin Troublegum-klassikkolevyllä (1994). Yhtye on julkaissut urallaan 15 albumia, joita on myyty yli kaksi miljoonaa kappaletta. Edelleen aktiivisesti levyttävä ja keikkaileva yhtye täyttääkin hyvin festarin ysärinostalgian aukon. Elokuussa Lokkilavan äärellä heilutaan muun muassa Scremagerin, Nowheren ja Dianen tahtiin!

Elokuun ylpeydenaiheisiin kuuluu myös amerikkalainen alansa pioneeri, jo vuonna 1982 perustettu crossover thrash metal -yhtye D.R.I., joka on näillä lakeuksilla todella harvinainen vieras. Yhtye esiintyy Energialavalla lauantaina. Kotimaisista esiintyjälisäyksistä mainittakoon melodisen death metalin lippulaiva, Alexi Laihon johtama Children Of Bodom, joka tykittää Lokkilavalla lauantaina. Kovia tärppejä ovat myös suosittu hard rock -yhtye Brother Firetribe ja vanha kunnon Viikate, joka tekee tänä vuonna Kuu kaakon yllä -albumin 10-vuotisjuhlakeikkoja.

Myös popille ja rockille on Porisperessä paikkansa. Vastikään kaksi Emmaa esikoisalbuminsa myötä voittanut Ruusut on tulevan festarikesän kysytyimpiä popyhtyeitä. Bändissä vaikuttavat porilaislähtöiset Alpo Nummelin ja Miikka Koivisto. Uutta tulemista kevään aikana albumin muodossa tekevä Chisu nähdään pitkästä aikaa myös Porissa.

Sunnuntain kiintoisimpiin nimiin puolestaan kuuluu soolouraa yhtyeensä tauon aikana käynnistellyt Haloo Helsinki! -solisti Ellips, jonka ensimmäinen single Maailma on rikki on puhutellut progressiivisella rockillaan jopa Kingston Wallin ystäviä.

Promoottori Harri Vilkuna on tyytyväinen tämän vuoden kattauksen monipuolisuuteen.

“Porispere-keitos syntyi jälleen iloisesti ja rytmikkäästi keitellen; otettiin ämpärillinen rankempaa paahtoa, puoli litraa häpeilemätöntä poppia, reilu ruokalusikallinen punkkia, kasa perinteisiä suomalaisia perustarvikkeita sekä iso kourallinen eksoottisia mausteita. Kasassa on tuttuun Porispere-tyyliin 33 artistia iloisen sekaisessa järjestyksessä. Pyrimme vuosittain uusiutumaan myös artistien osalta ja tänäkin vuonna mukana on peräti 19 Porispere-debytanttia.”


www.porispere.fi

Porispere Porin Kirjurinluodossa 2.–4.8.2019.


Perjantai 2.8.

Päälava:
Amorphis
Kaija Koo
Beast In Black
Therapy? (UK)

Energialava:
Vesta
Atomirotta
Brother Firetribe
Pää Kii

Sirkus:
Rytmihäiriö
Eleanoora Rosenholm
Shiraz Lane
Juggling Jugulars
Memoira

Lauantai 3.8.

Päälava:
Children of Bodom
Reino Nordin
Mustasch (SWE)
Chisu
Ismo Alanko

Energialava:
Teflon Brothers
Viikate
D.R.I. (USA)
Lost Society
Ruusut
The Flaming Sideburns

Sirkus:
Acid Kings
Huora
Kube
Lähiöbotox
Loiriplukari

Sunnuntai 4.8.

Elastinen
Ellips
Evelina
Benjamin
Tubespere su 4.8. featuring Herbalisti, Ilona, Mikirotta & Boheemi

Hiuka Tärkee VIP sisältää:
Hiuka Tärkee -passi
Sisäänkäynnin päälavan läheisyydessä olevalle VIP-alueelle, jossa omat baarit sekä wc-tilat
VIP-alueen muut palvelut
Steakhouse Rosenbomin VIP-menu
Ruokajuoma/päivä

VIP-menu by Steakhouse Rosenbom:

Raikas vihersalaatti
Marinoituja, tuoreita kesän kasviksia
Juusto-meloni salaatti
Kanapastasalaatti
Härkis-kasvis lasagne
Punaviinissä haudutettua rotukarjan rintaa
Yrttivoissa paistettua varhaisperunaa, sriracha-majoneesia
Patonkia ja tuorejuustoa