Teatteri ja ooppera

Myrskyluodon Maija


Järjestäjä:Varkauden Teatteri
Paikka:Varkauden Teatteri
Osoite:Laivalinnankatu 29
78200 Varkaus
Pääsymaksu:min 34 € - max 37

Lähde:Tapahtumainfo

Myrskyluodon Maija

Anni Blomqvistin romaanisarjasta dramatisoinut Jussi Helminen

Musikaali ja selviytymistarina elinikäisestä rakkaudesta ja elämästä luonnon sylissä.

Eletään 1800-luvun saaristossa. Maija naitetaan kalastaja- Jannelle. Nuoripari asettuu asumaan kaukaiselle Myrskyluodolle. Hiljalleen lempi lämpenee ja avioliitto kasvaa suureksi rakkaustarinaksi.

Meri on kaunis ja karu, tyyni ja täynnä myrskyä. Onnen hetket, arvaamattomat käänteet sekä vuodenajat seuraavat toisiaan. Maija joutuu kohtaamaan suunnattoman paljon, hän pelkää, uskoo, toivoo ja rakastaa.
Keskeinen teema Maijan tarinassa on luonnon mahti ja pieni ihminen sen keskellä. Meren kanssakamppaillaan, mutta meri myös antaa.
Matti Puurtisen lämmin musiikki soi Sami Ruutiaisen johtaman orkesterin käsissä kauniina, antaen tahdit Noora Rinteen suloisiin tanssikoreografioihin. Puitteet kauniille kokemuksille luovat Riitta Huttusen nerokas lavastus ja Taina Peltomäen takuuvarma kädenjälki puvustuksessa. Nämä kaikki yhdistettynä Ville Kiljusenohjaukseen takaavat tunnepitoisen ja intensiivisen musikaalikokemuksen.

Ohjaus Ville Kiljunen
Sävellys Matti Puurtinen
Kapellimestari Sami Ruutiainen
Koreografia Noora Rinne
Lavastus Riitta Huttunen
Puvustus Taina Peltomäki

Arvioitu kesto n. 2h 30min sis. väliaika
Ensi-ilta 14.9.2019

Rooleissa mm. Eino Happonen, Jussi Immonen, Annikka Kaistinen, Reijo Kolari, Matti Kröger, Venla Laari,Leena Liimatainen, Mimmi Rantala, Roosa Ruutiainen, Tiina Ruutiainen, Markku Ryytty, Marja Sundgrén, Saku Taittonen ja Ville-Veikko Valtanen.

Helsingistä Varkauteen muuttanut, ja sittemmin savolaistunut näyttelijä Annikka Kaistinen on työskennellyt Varkauden Teatterissa syksystä 1984. Annikka juhlii eläkkeelle siirtymistään Vanhan Maijan roolissa.