Teatteri ja ooppera

YHDESTOISTA HETKI


Järjestäjä:Suomen Kansallisteatteri
Paikka:Suomen Kansallisteatteri, Suuri näyttämö
Osoite:Läntinen Teatterikuja 1b
00100 Helsinki
Pääsymaksu:min 37 € - max 47

Lähde:Lippupiste

YHDESTOISTA HETKI

Esa Leskinen ‒ Sami Keski-Vähälä
Yhdestoista hetki
Varietee rahasta, vallasta ja demokratiasta

Yhdestoista hetki on tarina demokratiasta, yhdessä elämisen tavasta, joka on katoamassa ulottuviltamme juuri, kun olimme alkaneet pitää sitä itsestään selvänä. Se on esitys tästä ajasta, mutta myös tulevaisuudesta – kertomus meistä, ja siitä, kuinka meille käy.

Kansainvälisten tutkimusten mukaan demokratia on vähenemässä myös siellä, missä se on perinteisesti ollut vahvimmillaan – Yhdysvalloissa ja Euroopassa. Mihin tarvitaan demokratiaa, jos kaikki päätökset tehdään markkinoilla? Mitä jää jäljelle kansanvallasta, kun toisaalla on nouseva äärioikeisto ja toisaalla globaalien rahoitusmarkkinoiden sanelema politiikka? Kuinka olemme päätyneet elämään maailmassa, jossa meillä ei ole varaa pitää huolta heikoimmista tai suojella ympäristöämme tuholta?

Yhdestoista hetki on jatkoa vuoden 2014 parhaana esityksenä palkitulle näytelmälle Neljäs tie. Samalla se on Esa Leskisen ja Sami Keski-Vähälän Kansallisteatterille kirjoittaman demokratia-trilogian toinen osa.

Esitys yhdistelee dokumenttiteatteria, musiikkia ja kuvallista ilmaisua ainutlaatuisella tavalla. Se on samaan aikaan farssi ja tragedia, ennennäkemätön musiikillinen iltama ja näyttämöllisten näkyjen sinfonia.

Yhdestoista hetki antaa äänen niille, joita ei tahdota kuunnella, ja nostaa valokeilaan sen, mitä ei haluta nähdä. Se on kaikki, mitä olet aina halunnut tietää rahasta ja vallasta, mutta et ole uskaltanut kysyä.

Kantaesitys Suurella näyttämöllä 6.3.2019

Esiintyjät Katariina Kaitue, Jani Karvinen, Samuli Laiho, Markku Maalismaa, Sari Mällinen, Cécile Orblin, Jukka-Pekka Palo, Annika Poijärvi, Antti Pääkkönen, Anna-Riikka Rajanen, Timo Tuominen, Juha Varis ja Vesa Vierikko

Ohjaus Esa Leskinen
Lavastus Kati Lukka
Pukusuunnittelu Tarja Simone
Tutkiva journalisti Jarno Liski
Musiikki Samuli Laiho
Valosuunnittelu Ville Toikka
Äänisuunnittelu Esa Mattila
Naamioinnin suunnittelu Jari Kettunen
Ohjaajan assistentti Helena Vierikko