Teatteri ja ooppera

KAUPPAMATKUSTAJAN KUOLEMA


Järjestäjä:Suomen Kansallisteatteri
Paikka:Suomen Kansallisteatteri, Suuri näyttämö
Osoite:Läntinen Teatterikuja 1b
00100 Helsinki
Pääsymaksu:min 39 € - max 49

Lähde:Lippupiste

KAUPPAMATKUSTAJAN KUOLEMA

Arthur Miller
Kauppamatkustajan kuolema
moderni tragedia

Brooklyn, New York City.
Kauppamatkustaja Willy Loman (Hannu-Pekka Björkman) saapuu kotiinsa työmatkalta totaalisen uupuneena. Willy on raatanut koko ikänsä, kuluttanut itsensä loppuun, eikä hän osaa edes nauttia työnsä hedelmistä. Willyn pojat, Biff (Aku Hirviniemi) ja Hap (Samuli Niittymäki), ovat nuorempina ihannoineet isäänsä, mutta viime aikoina kurssi on kääntynyt isän yhä omituisemmaksi muuttuvan käytöksen takia. Lisäksi Willyn ja Biffin välejä hiertää salaisuus, joka on saanut pojan nuorempana keskeyttämään koulunsa ja luopumaan lupaavasta urheilijanurastaan.

Miksi koko maailma tuntuu olevan Willyä vastaan? Ainoa, joka jaksaa enää uskoa Willyyn, on hänen uskollinen vaimonsa, Linda (Kristiina Halttu). Taivasta kohti kurotteleva suurkaupunki jättää varjoonsa Lomanien velaksi rakennetun talon, jonka pihalla ei kasva mikään.

Mika Myllyahon ohjaustyö tuo Suurelle näyttämölle yhden suurimmista amerikkalaisen draaman klassikoista. Arthur Millerin Kauppamatkustajan kuolema (Death of a Salesman, 1949) on moderni tragedia elämää suuremmista illuusioista ja niiden konkurssista, isistä ja pojista, valheista ja valheiden jäljistä. Willy Lomanin tarinassa heijastuu äärimmäisyyteen viedyn kapitalismin jääkylmä maailma, jossa ihmisen arvo on yhtä kuin hänen tuottavuutensa, ja elämän korkeimmaksi päämääräksi on nostettu taloudellinen menestys.

Ensi-ilta Suurella näyttämöllä 13.11.2019

Rooleissa Hannu-Pekka Björkman, Kristiina Halttu, Aku Hirviniemi, Aksa Korttila, Petri Liski, Samuli Niittymäki, Jukka-Pekka Palo, Heikki Pitkänen, Olli Riipinen ja Paula Siimes

Muusikko Samuli Laiho

Ohjaus Mika Myllyaho
Suomennos Aleksi Milonoff
Lavastus Kati Lukka
Pukusuunnittelu Auli Turtiainen
Musiikki Samuli Laiho
Valosuunnittelu Teemu Nurmelin
Äänisuunnittelu Esa Mattila
Naamioinnin suunnittelu Petra Kuntsi

Kesto päivitetään ensi-ilan alla.