Teatteri ja ooppera

ARKTISET LEIKIT, Espoon Kaupunginteatteri


Järjestäjä:Espoon Kaupunginteatteri
Paikka:Revontulihalli, Revontulentie 8, Tapiola
Osoite:Revontulentie 8
02070 Espoo
Pääsymaksu:39

Lähde:Lippupiste

ARKTISET LEIKIT, Espoon Kaupunginteatteri

ARKTISET LEIKIT

Arktiset leikit on kertomus kahdesta matkakumppanista, joiden tiet erosivat 12 vuotta sitten yhteiseen, maailman pohjoisimpaan yhteiskuntaan. Se kertoo Marja-Terttu Zeppelinistä, 75-vuotiaasta talviemme veteraanista sekä Martti Piano Larssonista, johon kukaan ei ole koskaan pettynyt, mutta joka on ajautunut elokuvatuotantoyhtiöksi kasvaneessa juoppojenhyysäysfirmassaan suojatyöpaikkaan. Se on myös kertomus eräästä kohtalokkaasta metsästysonnettomuudesta, Eteisvahtimestarien Veljeskunnasta sekä Vili Tiippanaisen ja Intijani Mikkolan radikalisoitumisen prosessista.

Näytelmä sijoittuu Kokkolaan pienen merenlahden poukamaan, Marja-Tertun keski-ikäisen tyttären Maura Zeppelinin kotiin, kuvitteelliselle ihmiskunnan viimeiselle rannalle, missä on joulukuussa veneilykelit. Arktiset leikit on näytelmä menestymisen vaikeudesta, leikkikaverien merkityksestä ja haastavasta yrityksestä edelleen rakastaa Suomen kansaa. Se on tositarina leikistä, joka voittaa kuoleman, ja ihmettelee mitä on arktinen identiteetti ilman kylmää. Arktiset leikit on Arktisen trilogian neljäs osa. Edelliset osat olivat Kokkola, Kohti Kylmempää ja New Karleby.

Kirjoittanut Leea Klemola ja Klaus Klemola
Ohjaus Leea Klemola
Dramaturgi Rosa-Maria Perä
Lavastussuunnittelu Erkki Saarainen
Pukusuunnittelu Tuomas Lampinen
Valosuunnittelu Max Wikström
Äänisuunnittelu Jan-Mikael Träskelin
Rooleissa Heikki Kinnunen, Klaus Klemola, Jussi Rantamäki, Juho Kuosmanen, Mari Turunen, Jukka Leisti, Anna-Elina Lyytikäinen

Yhteistuotanto Tampereen Teatterin kanssa.