Musiikki

ERJA LYYTINEN & FRIENDS: BLUE CHRISTMAS


Järjestäjä:Erja Lyytinen, Aija Puurtinen, Marjo Leinonen, Micke Björklöf
Paikka:Sibeliustalo, Pääsali
Osoite:Ankkurikatu 7
15140 Lahti
Pääsymaksu:41

Lähde:Lippupiste

ERJA LYYTINEN & FRIENDS: BLUE CHRISTMAS

ERJA LYYTINEN & FRIENDS: BLUE CHRISTMAS 2019

Vuoden 2019 Blue Christmas -kiertueen tähdet ovat Marjo Leinonen, Micke Björklöf ja Erja Lyytinen!
Helsingin 5.12. -konsertissa mukana myös Aija Puurtinen. Kuopion 11.12. -konsertissa mukana myös Zachary Hietala.

Rokkaavan riemukas Blue Christmas –konsertti on kitaristi Erja Lyytisen emännöimä kiertue, joka rokkaa jo kolmatta joulua pitkin Suomen konserttisaleja!
Konsertissa kuullaan Erja Lyytisen ja solistivieraiden omaa materiaalia sekä blues, rock ja soul –henkisiä kappaleita ja tietenkin myös jouluisia lauluja, joita huikean lahjakkaat solistivieraat esittävät kaksi tuntia kestävässä konserttikokonaisuudessa. Luvassa on ikimuistoinen elämys sinisen bluesin ja punaisen joulun ystäville!

Suomalaisen blues-rockin komeetta Erja Lyytinen on tehnyt mittavan uran nuoresta iästään huolimatta. Lyytisen saavutuksiin kuuluu tusinan verran levytyksiä Brittejä ja USA:ta myöten, erilaisia palkintoja sekä maailmantähtien kanssa tehdyt yhteiskeikat, joista helsinkiläinen yleisö muistaa ehkä parhaiten Lyytisen jammailun Kaisaniemessä vuonna 2018 Carlos Santanan maailmankiertueella 20 000 ihmisen edessä.
Huhtikuussa 2019 julkaistu Another World -albumi on saanut mairittelevia arvioita ympäri Eurooppaa ja nostanut Lyytisen ilmaisun uudelle tasolle. European Blues Awards valitsi Lyytisen vuoden 2017 parhaimmaksi kitaristiksi, eikä suotta, sillä taidokkuus ja soittamisen riemu ovat asioita, jotka jaksavat ihastuttaa yleisöjä ympäri maailman.

Laulaja-huuliharpisti Micke Björklöf on viihdyttänyt yleisöjä ympäri Euroopan jo 25 vuotta yhtyeensä Micke Björklöf & Blue Strip - keulahahmona. Sympaattinen ja energinen lavapersoona on saanut koulutuksen Complete Vocal Instituutista Kööpenhaminasta. Hänet valittiin Suomen edustajaksi European Blues Challenge -kilpailuun vuonna 2011 sekä Yhdysvalloissa vuonna 2015 järjestettyyn maailman suurimpaan blues-tapahtumaan International Blues Challenge trionsa Micke & Lefty feat. Chef kanssa. Björklöf on tehnyt yhteistyötä mm. Grammy palkitun tuottaja John Porterin kanssa ja on tehnyt levytyksiä Iso-Britanniassa ja USA:ssa. Björklöf osaakin ottaa yleisön kansainvälisen tason antaumuksella!

Marjo Leinonen tuli tunnetuksi koko Suomelle Balls -yhtyeen riveistä jo 80-luvulla. Leinonen on tunnistettavimpia suomalaisia rhythm´n blues laulajia, jolla on oman karhean laulusoundin lisäksi hallussa genren traditio, eleet ja pukeutuminen. Vuonna 2008 Leinonen esitti pääosaa Janis Joplinista kertovassa musiikkinäytelmässä Janis – eräs rocklegenda. Monipuolisista musiikkitaidoista kertovat myös useat äänitykset eri yhtyeiden solistina ja yhteistyöt mm. J. Karjalaisen, Maija Vilkkumaan ja Ismo Alangon kanssa. Leinosen äänessä yhdistyy soul, rhythm´n blues ja rock´n roll ja hän elääkin jokaisen laulamansa kappaleen ladattuna täyteen syvää tunnetta.

Kesto n. 2,5 h, sisältää väliajan

www.erjalyytinen.com

Tuotanto Bluesland Productions Oy
www.bluesland.fi