Teatteri ja ooppera

FAKTISKA HÄNDELSER


Järjestäjä:Helsingin Kaupunginteatteri
Paikka:Lilla Teatern
Osoite:Georgsgatan/Yrjönkatu 30
00100 Helsinki
Pääsymaksu:34

Lähde:Lippupiste

FAKTISKA HÄNDELSER

Faktiska händelser

Lilla Teatern – Georgsgatan 30
Premiär 11.1.2020
34€

“Medan vi bär in grejorna i hyrestrean meddelar han plötsligt att han inte kommer att flytta med mej. Men det ämnet är så otroligt tungt och sorgset och finskt. Och det speglar inte alls mej som person.”

Faktiska händelser berättar om att förlora ett barn, om när ens man lämnar en för en annan kvinna, om att åka ensam till en ö, om att sjunga i en rockkör, om när man plötsligt får en halvsyster, och vad som händer när det är salt i sockerskålen…

Men det är så, jag gör sällan beslut. Saker händer, så är man där: kärlek uppstår, barn kommer till världen, jobb erbjuds, skilsmässor blir ofrånkomliga…

Faktiska händelser handlar om sådant som är viktigt eller minnesvärt i mänskors liv, om kärlek och förluster, om vad de tror på eller vad man ångrar, vad de vill förkunna för dem som har makt i världen.

”Bästa beslutsfattare. Avgå. Politikernas era är förbi. Tid för mänskor att ta över.”

Faktiska händelser presenterar en rad mänskor av olika åldrar, kön, yrken, bostadsort; de har bara en sak gemensamt. De har någon gång varit på Lilla Teatern. Tillsammans ger de en bild av tiden och mänskan; det som är aktuellt och det som aldrig förändras.

Jag ångrar ingenting. Livet är för kort för det.


Regi: Joakim Groth

Aktörer:
Joachim Wigelius
Linda Zilliacus
Birthe Wingren
Kira-Emmi Pohtokari
Niklas Häggblom
Alexander Wendelin