event-207933 event-207933

Teatteri ja ooppera

GIUDITTA operetti



Järjestäjä:Vaasan kaupunginteatteri
Paikka:Romeo
Osoite:Pitkäkatu 53
65100 VAASA Vaasa
Pääsymaksu:min 0.17 € - max 4000.12

Lähde:Netticket

GIUDITTA operetti

Vaasan kaupunginteatteri / Suuri näyttämö
Pitkäkatu 53,65100 Vaasa puh. 06 3253961

Franz Lehárin säveltämä Giuditta-operetti nähdään Vaasan kaupunginteatterin lavalla tammikuussa 2020.

Helsinkiläisen Opera Boxin tuotanto sai ensi-iltansa helmikuussa Aleksanterin teatterissa. Nyt Aleksanterin teatterin suuren suosion saavuttanut tuotanto vierailee myös Vaasan näyttämöllä. Operetti toteutetaan yhteistyössä Opera Boxin, Vaasan kaupunginteatterin, Vaasan Oopperan sekä Vaasan kaupunginorkesterin kanssa.

Tarina vie katsojat Välimeren aurinkoon, Pohjois-Afrikan tummansinisiin öihin ja 30-luvun savuisiin yökerhoihin. Giuditta karkaa upseeri Octavion kanssa tylsää avioliittoaan, mutta sota erottaa rakastavaiset. Lopulta nainen joutuu valitsemaan onnen ja intohimon välillä. Operetti on täynnä kiihkeitä juonenkäänteitä, kaunista musiikkia ja hehkuvaa pukuloistoa. Giuditta sisältää useita hittiaarioita, kuten Meine Lippen, sie küssen so heiss , Freunde, das Leben ist lebenswert ja In einem Meer von Liebe.

Libreton ovat kirjoittaneet Paul Knepler ja Fritz Löhner-Beda. Esityksen ovat ohjanneet Ville Saukkonen ja Marianna Metsälampi ja tuottajana toimii Ville Salonen. Vaasan kaupunginorkesteria johtaa kapellimestari Jonas Rannila. Puvustuksen ja lavastuksen on suunnitellut Taina Relander ja koreografiat Elina Orpana.

Giudittan nimikkoroolissa vuorottelevat sopraanot Mari Palo ja Riikka Hakola. Octaviona esiintyy tenori Markus Nykänen. Muissa rooleissa nähdään Emilia Vesalainen-Pellas, Ville Salonen, Mika Nikander, Markus Nieminen, Aku Rantama, Sampsa Vanhala ja Teemu Lönnmark sekä tanssijat Anni Kaila, Ilona Salonen, Antti Nieminen ja Jaakko Nieminen.

Kommentoi tapahtumaa (0)