Teatteri ja ooppera

KEKKOSEN TYTÄR







Järjestäjä:Vaasan kaupunginteatteri
Paikka:Julia sali
Osoite:Pitkäkatu 53
65100 VAASA Vaasa
Pääsymaksu:min 0.17 € - max 1800.12

Lähde:Netticket

KEKKOSEN TYTÄR

Vaasan kaupunginteatteri / Pieni näyttämö Julia
Pitkäkatu 53,65100 Vaasa, puh 06 3253961

Taina Latvalan uutuusnäytelmä on hersyvänsatiirinen komedia ihmisessä ja yhteiskunnassa tapahtuvasta mullistuksesta. Se kertoo lakeuksien naisista, jotka eivät enää suostu hiihtämään kenenkään perässä, ja miehistä, jotka joutuvat sopeutumaan muutokseen. Tässä näytelmässä jokainen ottaa vihdoin sen roolin, joka hänelle kuuluu. Tämä esitys naurattaisi itse Kekkostakin.


Kekkonen, Kekkonen, Kekkonen, Kekkonen…

Lapualainen leskirouva Maija Vähä-Peltola ei vanhoilla päivillään enää muusta puhukaan kuin presidentti Kekkosesta, merkittävästä johtajasta, joka kykeni ratkaisemaan kaikki ongelmat. Yhtenä kauniina päivänä Maija kertoo esikoistyttärelleen Katalle Kekkoseen liittyvän suuren salaisuuden, jonka hän on pitänyt sisällään viisikymmentä vuotta.

Pian tavallinen pohjalaisperhe tempautuu mukaan armottomaan presidenttipeliin, johon joutuvat osalliseksi niin Maijan läheiset kuin myös hänen komea kodinhoitajansa, venäläistaustainen Vladimir. Mukana hääräilevät Katan helsinkiläistynyt sisko Leena, sisarten sukkelasanainen pikkuserkku Sutinen sekä Lapuan kaupunginjohtajan paikkaa havitteleva hurmuri Pertti, jonka kanssa Katalla on aika iso kana kynittävänä.

Taina Latvalan kirjoittama ja Erik Kiviniemen ohjaama näytelmä on yllätyksiä täynnä oleva komedia itsensä toteuttamisesta, rajojen asettamisesta ja oman paikkansa löytämisestä alati muuttuvassa nykymaailmassa. Näytelmä kysyy, millainen toiminta on kiperässä tilanteessa moraalisesti oikein. Kumpi lopulta kannattaisi ihmisille kertoa, karvas totuus vai suloinen valhe?


Kommentoi tapahtumaa (0)