Elokuva ja kirjallisuus

Muumilaakso juhlii!


Järjestäjä:Gutsy Animations, Finnkino, Yle
Paikka:Finnkino-teatterit
Osoite:Salomonkatu 15
00100 Helsinki
Pääsymaksu:7,50

Lähde:Tapahtumainfo

Muumilaakso juhlii!

Muumilaakson odotettu toinen tuotantokausi alkaa Ylen kanavilla 3.2.2020. Gutsy Animations, Yle ja Finnkino kutsuvat fanit ympäri maan katsomaan uuden tuotantokauden kahta ensimmäistä jaksoa Finnkinon elokuvateattereihin 2.2.2020! Esitykset järjestetään Finnkinon teattereissa ympäri maan.


Ensimmäisestä muumikirjasta (Småtrollen och den stora översvämningen, Muumi ja suuri tuhotulva) tulee kuluneeksi vuonna 2020 75 vuotta. Muumeja juhlitaan tämän kunniaksi ympäri vuoden erilaisissa merkeissä - kuten myös Muumilaakso juhlii! -tapahtumassa. Tule tapaamaan Muumeja sekä toivottamaan heille onnea suuren juhlan kunniaksi! Paikalla on myös mahdollisuus tehdä muumeille onnittelukortteja.


Vuonna 2020 Moomin Characters ja John Nurminen säätiö järjestävät juhlavuoden kunniaksi #MEIDÄNMERI-hyväntekeväisyyskampanjan Itämeren ja sen kulttuuriperinnön pelastamiseksi. Muumilaakso juhlii! -tapahtuman lipputulot ohjataan #MEIDÄNMERI-hyväntekeväisyyskampanjaan.Muumilaakson 2. tuotantokausi

Valloittavan Muumilaakso-sarjan toinen kausi alkaa! Muumipeikko on taas vuotta vanhempi ja hän pyristelee ahkerasti eroon Muumimamman ja Muumipapan turvallisesta helmasta. Tämä aiheuttaa draamaa ja sydänsuruja koko perheelle, mutta luvassa on myös naurua ja vauhdikkaita seikkailuja. Uusina hahmoina kaudella nähdään mm. Herra Virkkunen, Tuhto, Taikuri, Tiuhti ja Viuhti sekä Kalastaja.


Tapahtumassa esitettävät jaksot:


Episodi 1 Latua, herra Virkkunen!

Röyhkeä talviurheilusankari, Herra Virkkunen, hurmaa Niiskuneidin, ja Muumipeikon haasteeksi muodostuu voittaa ystävänsä huomio takaisin. Mutta kuka lopulta selviää voittajana egojen kaksintaistelussa?


Episodi 2 Nuuskamuikkunen ja tulenhenki

Muumilaaksoa uhkaa tulivuorenpurkaus. Muumipeikko joutuu kuumottavaan tehtävään: hänen on autettava Nuuskamuikkusta palauttamaan pieni tulenhenki takaisin tulivuoren syövereihin.


Suom. ääninäyttelijöinä mm. Satu Silvo (Muumimamma), Alina Tomnikov (Niiskuneiti), Markku Haussila (Nipsu), Taisto Oksanen (Hemuli), Lotta Lindroos (Mymmeli), Kristiina Halttu (Vilijonkka), Kari Ketonen (Kalastaja).


Ruots. ääninäyttelijöinä mm. Carl-Kristian Rundman (Muumipappa), Edith Holmström (Niiskuneiti), Saga Sarkola (Pikku Myy), Andreas af Enehielm (Nipsu), Kristoffer Gummerus (Herra Virkkunen) ja Nina Hukkinen (Vilijonkka).