Teatteri ja ooppera

Sylvia, Tuija ja pihapuhe


Järjestäjä:Naantalin Teatteri
Paikka:Naantalin Teatteri
Osoite:Henrikinkatu 7
21100 Naantali
Pääsymaksu:min 18 € - max 20

Lähde:Tapahtumainfo

Sylvia, Tuija ja pihapuhe

Olisiko jo meidänkin aika pitää kunnon raivaus kotona? Kaappeja ja vinttejä ratsatessa päätyy tahtomattaan mielen komeroiden ja muistin sopukoiden suursiivoukseen. Mitä kannetaan pihakirppikselle, mistä ei luovuta koskaan?

Sylvia, Tuija ja pihapuhe on Naantalin Teatterissa kantaesityksensä 7.2.2020 saava Heli Laaksosen uutuuskomedia, jossa eläkeikäiset ystävykset muodin mukaisesti päättävät myydä kaiken tarpeettoman. Vaan mikä on tarpeetonta? Pihakirppispäivänä Sylvia ja Tuija sovittelevat myyntiin farkkulakkia, ilmankostutinta ja miesvainaan lähes ehjää lumilinkoa.

Temperamenttisten naisten pöydän ääressä suivaannutaan ja sovitaan. Rimanalituksia ja ylilyöntejä nähdään, kun hunajaääninen radiotoimittaja puutarhaohjelmineen viihdyttää taustalla ja maanrakennusyrittäjien virkistysosastokin lähestyy lavakarismastaan tunnettuja muijia.

Pihapuhetta, vihapuhetta, rakkauspuhetta ja runoutta ilmassa kuin leivosia!

Ikisinkku, siltainsinööri Sylvia ja ex-rehtori, leskirouva Tuija päästävät katsojan seuraamaan läheltä surkuhupaisia ja salaviisaita plusseitsemänkymppisiä. Heidän voimansa on kaiken voittava ystävyys ja vahva ikioman elämän etsintä ja ne kaikki erheet, joiden jälkeen noustaan kohti aurinkoa kuin pioni sateen jälkeen konsanaan.

Hauska ja traaginen, kepeä ja painava vuorottelevat niin kuin Laaksosen teksteissä aina.