Musiikki, Musiikki

KOM-AULAN OHJELMISTO


Järjestäjä:KOM-teatteri
Paikka:Aulanäyttämö
Osoite:Kapteeninkatu 26
00140 Helsinki
Pääsymaksu:20

Lähde:Lippupiste

KOM-AULAN OHJELMISTO

KOM-aulan ohjelmisto

maanantai 16.12.
Poikkeuksellisesti Julkaistu Nimimerkillä, musiikkia yleisönosastokirjoituksista
PJN on kerännyt lehtien ja sosiaalisen median avulla kansalaisten päivänpolttaviin ajankohtaisiin aiheisiin liittyviä yleisönosastokirjoituksia ympäri Suomen. Laulu, elektroakustinen kantele ja live-äänisuunnittelu muodostavat yhteisen soinnin, joka herättää tunnepitoiset mielipidekirjoitukset eloon. Musiikissa on tarinankerronnan tapaan tilaa vapaalle improvisaatiolle ja vaikutteille runonlaulannan traditiosta... ja tietenkin huumorille.
Bändin muodostavat näyttelijä-laulaja Talvikki Eerola, kanteleensoittaja-muusikko Senni Eskelinen ja äänisuunnittelija-muusikko Antero Kemppi. Kolmikko on tehnyt aiemmin yhteistyötä teatteriproduktioissa, mutta tämä show on kolmikon aivan uudenlainen kokeilu ja elämysmatka siihen, mitä voisi olla nykypäivän kokeellinen runonlaulanta! Luvassa tunnepitoisia tekstejä, jotka taipuvat tanssittavasta elektrojyskeestä jenkkaan ja balladeiksi.

Lavalla:
Talvikki Eerola, laulut ja tekstit
Senni Eskelinen, elektroakustinen kantele
Antero Kemppi, live-äänisuunnittelu ja Mac

Kiitos: Perhojokilaakso, Koti-Kajaani, Kainuun Sanomat, Keskisuomalainen, Helsingin Sanomat, Kirkko & Kaupunki, Savon Sanomat ja kaikki tulevat mielipidekirjoitukset

maanantai 13.1.
TARA

En muista tunnetta tyttöydestä, se on vasta jälkikäteen muuttunut tyttöydeksi - se mikä silloin oli raakaa ja vetistä.

Tara on Katariina Havukaisen, Sara-Maria Heinosen ja Julia Jäntin esitys runotytöistä.

Tara käsittelee häilyvää, muuttuvaa muistoa nuoruudesta: kokemusta raakuudesta ja aggressiosta, arvaamattomuudesta ja aroista pinnoista ja toisaalta taas kokemusta hellyydestä, himosta ja hassuudesta.

Esityksen pohjamateriaalina toimii Juuli Niemen esikoisrunoteos Tara runotarina (Otava 2003).

Teksti: Juuli Niemi, työryhmä
Esityksen suunnittelu ja toteutus, näyttämöllä: Katariina Havukainen ja Sara-Maria Heinonen
Valosuunnittelu: Julia Jäntti
Skenografia ja äänisuunnittelu: Työryhmä

Esitys on toteutettu yhteistyössä Suomen Lausujain liiton ja KOM-teatterin kanssa.
Esitystä ovat tukeneet Taike, Ida Aalbergin säätiö sekä Alfred Kordelinin säätiö.


maanantai 20.1.
Anna Airola & Kaj Chydenius: Vaeltajan laulu

Nuori laulaja kansanrunojen kimpussa, suomalaista perusohjelmistoa tyyppiä “Voi jos ilta joutuisi” ja “Kun minä kotoani läksin”. Väliajan jälkeen matka ulkomaille: Japaniin, Italiaan, Ruotsiin, Ranskaan ja Venäjälle Kaj Chydeniuksen siivin


maanantai 17.2.
Anna Sofia Tuominen & Kaj Chydenius: Eläinten ystävä

Eläinaiheisia lauluja Kaj Chydeniuksen tapaan: Norsu, hirvi, jänis, poro, lehmä, vuohi, hirvi ja kärpänen ja mitä niitä kaikkia on.


maanantai 2.3.
Jonnakaisa Risto, Juha Ekola & Kaj Chydenius: K niin kuin Kaj

Kaksikymmentäkolme suomalaista laulurunoilijaa, joita yhdistää sukunimen alkukirjain.


maanantai 16.3.
Oona

Jussi-palkittuna näyttelijänäkin tunnetun Oona Airolan debyyttisinkku Brahenkenttä vakuuttaa ajattomuudellaan ja biisin tarina pysäyttää kuuntelemaan. Kappale on rakennettu kauniin aaltoilevasti ja siinä on jotain elokuvallista.” Anni Gullichsen / YleX Nosteessa

Oona kirjoittaa lauluja elämästä ja olemisen ihmeestä.

Illassa kuullaan Oonan julkaistujen sinkkukappaleiden lisäksi uutta, ainoastaan livekeikoilla esitettyä materiaalia. Tiedossa on myös yllättäviäkin vierailevia muusikkoja.

Sooloprojektinsa ohella Oonaa on kuultu KOM-teatterissa niin Kaj Chydeniuksen kuin Ykspihlajan Kino-Orkesterinkin kanssa.

Oona Airola, laulu
Antti Kokkola, kitara


maanantai 23.3.
Vuokko Hovatta Kolmisin


Vuonna 2017 perustettu Vuokko Hovatta Kolmisin -yhtye julkaisi kiitellyn debyyttialbuminsa Pysykää sängyssä sunnuntaisin syksyllä 2018. Ultra Brasta tunnetun laulaja Vuokko Hovatan, alttoviulisti Atte Kilpeläisen ja vibrafonisti Panu Savolaisen muodostaman yhtyeen albumin ohjelmisto koostuu kirjailija-runoilija Riina Katajavuoren runoista, joita ovat säveltäneet Panu Savolainen ja Atte Kilpeläinen. Akustisen ja omaleimaisen soundin omaava Vuokko Hovatta Kolmisin yhdistää mielenkiintoisella tavalla kolme erilaisista taustoista tulevaa muusikkoa sekä Riina Katajavuoren värikkäät, vivahteikkaat ja paikoin humoristisetkin tekstit.

Kuulin Aten ja Panun duoa Lavaklubilla Panun isännöimällä Panurama-klubilla keväällä 2016 ja olin myyty kaksikon soundista”, Hovatta kertoo yhtyeen synnystä. ”Samaisessa paikassa, Kansallisteatterin Lavaklubilla, olin myös joitain vuosia aiemmin tavannut Riinan ja ehdottanut hänelle yhteistyötä. Nyt olemme tässä.”

Vuokko Hovatta, laulu
Panu Savolainen, vibrafoni
Atte Kilpeläinen, alttoviulu


maanantai 30.3.
Liila Jokelin

Liila Jokelin on laulaja-lauluntekijä, joka rakastaa vahvaa tarinaa. Melankolista folk-laulelmaa, retrorockia sekä takapotku-punkia tuotannossaan yhdistelevä Jokelin julkaisi Risto Ylihärsilän tuottaman esikoisalbuminsa ''Kaamos on huono esileikki'' marraskuussa 2019 Helmi Levyjen julkaisemana.

''Todella harvoin, melkein ei-koskaan nykypäivän pop-musiikissa törmää vaaran tunteeseen, mutta tässä sitä jotenkin oli. Kai siksi ettei yhtään osaa laittaa sormea sen päälle, sanoa että kenenkäs tyttöjä sitä ollaan ja mistäs sitä tullaan. Mutta sanoisin että ehkä joltain samoilta suunnilta kuin tulevat Tom Waitsin laulujen aiheet, samoilta takakujilta.''
- Musiikkitoimittaja Susanna Vainiola Liila Jokelinin ''Kuolleiden puolue'' - singlestä


maanantai 6.4.
Antti Autio

Antti Autio on viime vuosina noussut yhdeksi Suomen arvostetuimmaksi laulaja-lauluntekijäksi. 11.10.2019 julkaistu "Pihalla tuulee taas” jatkaa Aution omailmeistä rock-pop-folk -henkisen musiikin linjaa syventäen sitä uusiin ulottuvuuksiin.

Antti Autio soittaa yhtyeensä kanssa raikkaaseen ja vahvaan laululyriikkaan sekä polveilevaan kitarointiin pohjautuvaa suomenkielistä musiikkia. Aution musiikki tunnetaan omaperäisestä tyylistään sekä intensiivisistä ja tunnelmallisista keikoistaan. Antilla on poikkeuksellinen kyky vangita kuuntelija tilaan jossa ajantaju sumenee. Kappaleet rakentuvat akustisen kitaran ja runollisen tekstin ympärille.


maanantai 27.4.
Minja Koski, Jussi-Pekka Parviainen & Kaj Chydenius: Kenties matkalla vain

Poiminta Jukka Itkosen runosta: Minä en ole kuin kukaan toinen, enkä voi ollakaan. Jokainen omaa maailmaa kuljettaa mukanaan. Minä taivallan yleensä yksin, harvemmin rinnakkain. Olenko matkalla kotiin? Kenties matkalla vain.


maanantai 4.5.
Taikaa illassa

Viime vuonna loppuunmyynyt Taikaa illassa palaa takaisin KOM-aulaan, uudella materiaalilla. Taikaa illassa -esityksessä nähdään taikuutta kolmen eri taikurin tavoin: taikurit Petri Purho, Markus Tervo ja Iivari Mikkonen tuovat modernia, mutta juurilleen uskollista taikuutta toista kertaa KOM-aulaan. Taikaa illassa näyttää mitä taikuus on vuonna 2020.

maanantai 11.5.
Minja Koski, Miiko Toiviainen & Kaj Chydenius: Miksi laulan

Mikäs nyt naurattaa? “Oo soole miio, ei oo kylymä kellään, ja melan hetulaa myö hölskytellään. Jos vettä sattaa ja litisöö ja litsaa, oo soole miio, silloin syödään pitsaa”. (Ilpo Tiihonen: Gondolieerin laulu)


maanantai 18.5.
Loiriplukari

Mitä saadaan kun yhdistetään Vesa-Matti Loiri -imitaatio, keikka, päiväkirjaklubi ja stand up show? Olkaa hyvät, Loiriplukari on valmiina viihdyttämään!

Loiriplukari on Kalle Taivaisen vahingossa syntynyt Vesa-Matti Loiria kunnioittava imitointiprojekti, jossa taide ja huumori kohtaavat omituisella tavalla.

"Mistä helvetistä te olette kotoisin?" - mies Vantaan keikalla.
"Mitä vittua täällä oikein tapahtuu?" - mies Jokelan keikalla.
"Tällaista poikkitaiteellista installaatiota pitäisi olla tarjolla joka viikonloppu" - mies Turun keikalla.