Teatteri ja ooppera, Lasten tapahtumat

KOIRAMÄEN SUOMEN HISTORIA, Helsinki


Järjestäjä:Suomen Kansallisteatteri
Paikka:Suomen Kansallisteatteri, Pieni näyttämö
Osoite:Läntinen Teatterikuja 1b
00100 Helsinki
Pääsymaksu:38

Lähde:Lippupiste

KOIRAMÄEN SUOMEN HISTORIA, Helsinki

Mauri Kunnas
Koiramäen Suomen historia
Kruunupäät teatterissa!

Kuka oli Kustaa Vaasa? Entä kuningatar Kristiina? Miksi suomalaiset saivat oman aapisen? Oliko Suomessa noitia Ruotsin vallan aikana? Taisteltiinko Nuijasodassa todella nuijilla? Mitä tapahtui Vasa-laivalle, kun se laskettiin ensi kertaa vesille? Millaista luonnontiedettä Suomessa harjoitettiin 1700-luvulla?

Näihin ja muihin jännittäviin kysymyksiin saadaan vastaus, kun Mauri Kunnaksen rakastetut hahmot heräävät eloon Kansallisteatterin näyttämöllä!

Kunnaksen kuvakirjaan perustuva näyttämöteos kertoo Suomen historian vaiheista Ruotsin vallan ajalta 1500-luvulta 1800-luvun alkuun. Koiramäen Suomen historia on valloittava teatteriesitys, joka muistuttaa, ettei historia ole vain lista vuosilukuja ja nimiä, vaan ennen muuta toinen toistaan kiehtovampia hahmoja ja tarinoita menneiltä ajoilta. Kunnaksen tarinoissa valokeilaan pääsevät niin aikansa suurmiehet ja suurnaiset kuin myös tavallinen kansa. Luvassa on hauska ja vauhdikas, näyttävä ja musiikkipitoinen aikamatka, josta nauttivat sekä lapset että aikuiset.

Kantaesitys Pienellä näyttämöllä 7.3.2019

Esitystä suositellaan kouluikäisille.

[Esitys sisältää väliajan.]

Rooleissa Aksa Korttila, Petri Liski, Harri Nousiainen, Karin Pacius, Heikki Pitkänen, Tuomas Rinta-Panttila, Marja Salo ja Paula Siimes

Ohjaus Irene Aho
Dramatisointi Eva Buchwald
Lavastus Annukka Pykäläinen
Pukusuunnittelu Merja Levo
Musiikki ja musiikin toteutus Timo Hietala ja Risto Kupiainen
Valosuunnittelu Kalle Ropponen
Äänisuunnittelu Ville Leppilahti
Naamioinnin suunnittelu Petra Kuntsi