Musiikki, Teatteri ja ooppera

NOTRE DAMEN KELLONSOITTAJA


Järjestäjä:Tampereen Teatteri
Paikka:Tampereen Teatteri, PÄÄNÄYTTÄMÖ
Osoite:Keskustori 2
33100 Tampere
Pääsymaksu:min 10 € - max 85

Lähde:Lippupiste

NOTRE DAMEN KELLONSOITTAJA

Notre Damen kellonsoittaja jatkaa Tampereen Teatterin upeiden musikaalituotantojen sarjaa.

Notre Damen kellonsoittaja perustuu Disneyn animaatioelokuvaan ja Victor Hugon samannimiseen romaaniin. Musikaali kertoo rohkeudesta ja sorrosta, vihasta ja rakkaudesta – taistelusta paremman maailman puolesta. Sen jännittävät ja mukaansatempaavat tapahtumat sijoittuvat 1400-luvun lopun Pariisiin.

Kellonsoittaja Quasimodo on hyväsydäminen mutta epämuodostunut hylkiö. Kyttyräselkäisenä hän on elänyt koko ikänsä Notre Damen katedraalin suojissa, sieltä koskaan poistumatta. Yksi päivä muuttaa Quasimodon, hänen isäntänsä arkkidiakoni Claude Frollon, oikeudentuntoisen mustalaistyttö Esmeraldan ja urhoollisen kapteeni Phoebusin elämät ikiajoiksi.

Musikaalin on luonut Oscar-palkittu kaksikko, Alan Menken (mm. Aladdin, Pieni merenneito, Kaunotar ja hirviö) ja Stephen Schwartz (mm. Egyptin prinssi, Pocahontas) sekä Peter Parnell. Lumoava musiikki perustuu Disney-elokuvan musiikkiin sekä musikaalia varten sävellettyyn musiikkiin. Suomennoksesta vastaa Mikko Koivusalo.

Musikaalituotannon ohjaa Georg Malvius, musikaalimaestro Tampereen Teatterin aiempien menestysmusikaalien Cats, Sugar – Piukat paikat ja Les Misérablestakaa. Lavastuksesta vastaa teatterin oma lavastaja Marjatta Kuivasto, kapellimestarina vierailee Martin Segerstråle ja koreografina Adrienne Åbjörn.

Suosittelemme musikaalia yli 12-vuotiaille.