Musiikki

SUOMEN PUHALLINSINFONIKOT: SYMPHONIC SCENES


Järjestäjä:Suomen Puhallinsinfonikot
Paikka:Tampere-talo, Iso sali
Osoite:Yliopistonkatu 55
33100 Tampere
Pääsymaksu:17

Lähde:Lippupiste

SUOMEN PUHALLINSINFONIKOT: SYMPHONIC SCENES

Suomen Puhallinsinfonikot: Symphonic Scenes
La 23.5.2020 klo 19.00

Konserttiohjelma:
Jukka-Pekka Lehto: Scenes
Jukka Linkola: Tuubakonsertto, solistina Harri Miettunen
James Barnes: 3. Symphony

Symphonic Scenes -konsertti tarjoaa kuulijalle tunteikkaan elämyksen sinfonisen puhallinmusiikin monipuolisella kattauksella.

Konsertin aloittaa Jukka-Pekka Lehdon teos Scenes, joka säihkyy moderneja puhaltimien värejä. Solistiteoksessa, Jukka Linkolan Tuubakonsertossa, tulevat upeasti esille tuuban laaja ääniala, soittajan tekninen taituruus ja soittimen eri sävyt. Solistina toimii Tampere Filharmonian tuuban äänenjohtaja Harri Miettunen.

Amerikkalaisen James Barnesin kolmas sinfonia, opus 89, ”traaginen”, on perinteisiä tonaalisia sointuja ja kauniita melodioita sisältävä, vahva ja tunteikas neliosainen teos. Säveltäjä kuvaa eri osissa elämän raadollisuutta ja tunteiden värikirjoa: kuolemaa, katkeruutta, toivoa ja elämäniloa. Hän omisti teoksen vain päivän ikäisenä kuolleelle tyttövauvalleen Natalielle. Teos on USA Air Force Bandin vuonna 1994 tilaama, laajalti eri puolilla maailmaa esitetty ja ylistetty sinfonia. Konsertissa nähdään eri osiin liittyen tamperelaisen taiteilijan Emmi Vuorisen taidetta.

Suomen Puhallinsinfonikot on vuonna 2014 perustettu, ammattimuusikoista koostuva sinfoninen puhallinorkesteri. Orkesteri toimii valtakunnallisesti kokoontuen harjoitus- ja konserttiperiodeille 2-3 kertaa vuodessa eri puolille Suomea. Täysimuotoinen sinfoninen puhallinorkesteri on saanut kiitosta esiintymisistään myös kansainvälisellä Lieksan Vaskiviikko -festivaalilla. Orkesteria johtavat kapellimestarit Anna-Leena Lumme ja Marjo Riihimäki.