event-191226 event-191226

Näyttelyt

Lönnströmin kotimuseon perusnäyttely


Järjestäjä:Teresia ja Rafael Lönnströmin kotimuseo
Paikka:Teresia ja Rafael Lönnströmin kotimuseo
Osoite:Rauma
Pääsymaksu:
Lähde:Museoliitto

Lönnströmin kotimuseon perusnäyttely

Tehtailijapariskunta Teresia ja Rafael Lönnström olivat kulttuurin ja taiteen ystäviä. Heille kertyi vuosien aikana laaja kokoelma suomalaista ja ulkomaista kuvataidetta, hopea- ja posliiniesineitä, taidelasia ja tyylihuonekaluja. Lönnströmien koti valmistui Raumalle vuonna 1942 ja se avattiin museona vuonna 1988.

Taidekokoelman pääosa muodostuu suomalaisesta 1800- ja 1900-lukujen maalaustaiteesta. Kokoelman taiteilijoita ovat muun muassa Elin Danielson-Gambogi, Pekka Halonen, Oscar Kleineh, Berndt Lindholm, Hjalmar Munsterhjelm, Victor Westerholm ja Victoria Åberg.

Kotimuseon esineistöön kuuluu koriste- ja taide-esineitä Suomesta ja ulkomailta. Esillä on runsaasti suomalaista 1950–80-luvun taidelasia sekä lasiesineitä Italian Muranosta. Sisustukseen kuuluu myös paljon posliiniesineitä muistoina matkoilta Keski-Eurooppaan, Teresian vanhempien kotimaahan Tanskaan ja Rafaelin matkalta Kiinaan.

Monet henkilökohtaiset esineet, kuten kehystetyt valokuvat tai Teresian kampauspöydän esineet, kertovat kodissa eletystä elämästä. Autenttisen kotimuseon sisustus, sen huonekalut, esineet ja taideteokset ovat edelleen samoilla paikoilla, joille Teresia Lönnström on ne aikoinaan asettanut.