Musiikki, Teatteri ja ooppera

HERRA SATUMAA JA LAULAVA TAKSIKUSKI


Järjestäjä:Esakallio
Paikka:Esakallio
Osoite:Salontie 40
31400 Somero
Pääsymaksu:28

Lähde:Lippupiste

HERRA SATUMAA JA LAULAVA TAKSIKUSKI

Satumaan säveltäjä saa juhlanäytelmän Somerolla

Päätähtinä Simo Frangén ja Pertti Koivula

Esakallio juhlii kesällä Suomen kansan rakastamaa tangomestari Unto Monosta (1930-1968) musiikkinäytelmällä Herra Satumaa ja laulava taksikuski.

Monosen syntymästä tulee kymmentä vaille sata vuotta. Kaikki tuntevat somerolaissäveltäjän tangon Satumaa. Ja melkein kaikki muistavat hänen parhaistaan Tähdet meren yllä, Syvä kuin meri ja Illan varjon himmeään.

Unto Monosena liikkuu ja käy pyydyksiin maisteri Simo Frangén. Hänen taistelijaparinansa huseeraa taksinkuljettajana näyttelijä Pertti Koivula.

Naisvoimaa uhkuvat Monosta magneetteina puoleensa vetävät laulajat, in The Mood yhtyeen laulusolisti Suvi Karjula ja Reeta & Lumon solisti Reeta Saranpää.

Näytelmän käsikirjoittaa ja ohjaa Monos-elämäkerturi Heikki Metsämäki. Musiikin sovittaa ja soittaa taidokkaasti Jari ”Heinä” Nieminen bändeineen. Tangojen lisäksi kuulemme Monoselta kevyempien askellajien iskelmiä. Ja sävellyksiä runoihin sekä M.A. Nummisen innoittamia erikoisuuksia. Ja lopulla Tangolandiaan rämähtää rokki...

Esitys pyyhkii pölyt Unto Monosen harteilta. Mononen ja taksikuski viilettävät eri puolilla tangoajan Suomea. Mestaria kuljetuttaa milloin lempi, milloin maine, epätoivo … ja sittenkin voittava toivo.

Monista kesäisistä teattereista poiketen Esakalliolla teatterielämys ei ole säistä kiinni, ei haittaa tuulet eikä helteet.


Näytelmää esitetään Esakalliolla 28.6.-2.8.2020 välisenä aikana.

Lippujen hinnat:
Ovelta 33€
Ennakkoon 28€
vähintään 20 hlö ryhmät 25€/hlö
Ryhmävaraukset Esakalliolta puhelimitse 044-9711100 tai sähköpostitse hannu(at)esakallio.fi