Musiikki

AAVAN MEREN TUOLLA PUOLEN


Järjestäjä:Reijo Taipale -muistokonsertti
Paikka:Monikkosali
Osoite:Nurmijärven monitoimitalo Monikko, Kuntotie 7
01800 Klaukkala
Pääsymaksu:38

Lähde:Lippupiste

AAVAN MEREN TUOLLA PUOLEN

80 vuotta mestarin syntymästä – Reijo Taipaleen laulut ja elämäntarina konserttikiertueelle

Iskusävelten mestarilaulajana ja tulkitsijana tunnettu Reijo Taipale olisi tänä keväänä täyttänyt juhlavat 80 vuotta. Rakastetun laulajan matka päättyi viime vuoden keväällä, mutta laulut ja tarina jäivät elämään. Vuonna 2020 kiertävän konserttikiertueen musiikki ja tunnelma ovat käsinkosketeltavia, kun solistit muistelevat suomalaisten syvien rivien tulkkina esiintyneen Reijon elämäntaivalta ja esittävät Reijon muistokkaita iskelmiä eri vuosikymmenten varrelta.

Muistokonsertin emäntänä esiintyy Tangokuningatar Susanna Heikki ja toisena naissolistina on Reijon tyttärentytär Senja Myller. Miessolisteina eri konserteissa hurmaavat Tangokuninkaat Kyösti Mäkimattila, Marco Lundberg, Leif Lindeman ja Jaska Mäkynen.

Kapellimestarina nähdään itseoikeutetusti Reijo Taipaleen luottomies ja hänen kanssaan pitkään keikkaillut, Kultaisen Harmonikan mestari Jani Helenius. Musiikista vastaa Heleniuksen 8-miehinen juhlaorkesteri. Esitystä elävöittävät taustaprojisointina esitettävät ajan kuvat, mm. Reijon kotialbumin ennennäkemättömät valokuvat.

Reijo Taipale syntyi 9. maaliskuuta 1940 Miehikkälässä ja kuoli 26. huhtikuuta 2019 Helsingissä.