event-232736 event-232736

Teatteri ja ooppera

LADY CHATTERLEYN RAKASTAJA


Järjestäjä:Teatteri Jurkka
Paikka:Teatteri Jurkka
Osoite:Vironkatu 7
00170 Helsinki
Pääsymaksu:33

Lähde:Lippu.fi

LADY CHATTERLEYN RAKASTAJA

Lady Chatterleyn rakastaja

-Vuosisadan rakkaustarina

Connie Chatterley elää sodassa vammautuneen miehensä kanssa Wragbyn kartanossa. Kartanon mailla on aloittanut pestinsä riistanvartija Mellors. Connienja Mellorsin tavatessa ensimmäistä kertaa aurinkoisena kevätpäivänä, kumpikaan ei voi kuvitella mihin kohtaaminen tulee johtamaan.

D. H. Lawrencen mestariteos Lady Chatterleyn rakastaja on nostattanut kiistoja, skandaaleja ja oikeusjuttuja kursailemattomalla kuvauksellaan luokkarajat ylittävästä rakkaudesta ja seksuaalisesta vapautumisesta. Lawrence näki miten raha ja valta kietoutuvat toisiinsa, ja miten ahtaalle ne ajavat kamppailun inhimillisyyden puolesta. Connien ja Mellorsin rakkaus koettelee ennen kaikkea niitä rajoja, jotka määrittelevät keitä me olemme ja keitä me voisimme olla. Eroottisen latauksen ja keväisen metsän taustalla kumisee teollinen vallankumous, jonka myöhempiä seurauksia saamme seurata päivittäin ympärillämme.

Lawrence ei saanut julkaistua Lady Chatterleyn rakastajaa kotimaassaan Englannissa. Teos näki päivänvalon Italiassa 1928, vain pari vuotta ennen kirjailijan kuolemaa. Kun kirja lopulta julkaistiin Englannissa, seurauksena oli skandaali ja oikeusjuttu. Sittemmin ”kohukirjan” todelliset taiteelliset ja psykologisen ihmiskuvauksen ansiot on tunnustettu, ja edelleen Connie Chatterleyn tarina on eroottisen heräämisen kuvauksena vertaansa vailla. Kirjasta on tehty lukuisia tv-sarjoja, elokuvia ja teatterisovituksia.

Pasi Lampelan kahteen päähenkilöön keskittyvä sovitus on teoksen suomenkielinen kantaesitys.

Alkuperäisteos: D. H. Lawrence
Suomennos, sovitus ja ohjaus: Pasi Lampela
Lavastus: Markus Tsokkinen
Puvut: Heidi Tsokkinen Ompelija: Suvi Kajas
Valo- ja äänisuunnittelu: Saku Kaukiainen
Näyttämöllä: Matleena Kuusniemi ja Jari Virman