event-191213 event-191213

Muut

Kari Vehosalo


Järjestäjä:Sara Hildénin taidemuseo
Paikka:Sara Hildénin taidemuseo
Osoite:Tampere
Pääsymaksu:
Lähde:Museoliitto

Kari Vehosalo

Näyttely on laaja katsaus Vehosalon tähänastiseen tuotantoon, ja se esittelee myös ennennäkemättömiä uusia teoksia. Pääpaino on maalauksissa. Lisäksi nähdään piirustuksia ja veistoksia sekä näyttelyä varten luotu installaatio, joka yhdistää tilallisuutta ja ääntä.

Taiteilijana Vehosalo tunnetaan viiltävästä ja viileän kauniista kuvakielestään, jossa valokuvantarkkuus ja monokromaattinen värimaailma yhdistyvät hitaan ja suuritöisen tekniikan suvereeniin hallintaan. Ajattomilta tuntuvien ja samalla ajankohtaisten teosten lähtökohtia ja innoittajia ovat yhtä lailla taidehistorian kuvasto, Freudin psykologiset käsitteet sekä populaarikulttuurin faktat ja fiktiot. Vehosalon taiteen ytimessä on aina ollut humanismin perinne, kiinnostus ihmiselämän monimutkaisuutta kohtaan. Taiteilijana hän on syvällinen ajattelija ja filosofinen pohdiskelija.

Maalauksissaan Vehosalo asettaa figuurin tilaan tarkastelun kohteeksi, ikään kuin näyttämölle. Maalausten pääosassa on ihminen, yksilönä tai ryhmän jäsenenä, ja niiden kuvamaailma asettaa meidät pohtimaan inhimilliseen olemassaoloon ja katseen valtaan liittyviä kysymyksiä. Taiteilija on kertonut pyrkivänsä yhdistämään teoksissaan kauneuden, psykopatologian ja länsimaisen traumakulttuurin. Taiteellisena keinona käytetty vieraus synnyttää kuviin häiriön, joka rikkoo realismin turvan ja arjen järjestyksen.

Kari Vehosalo on syntynyt Ylöjärvellä, Tampereen naapurissa, ja hänen taiteilijan ammattityöksi kasvanut kulttuuriharrastuksensa sai alkunsa juuri Sara Hildénin taidemuseosta. Vehosalon yksityisnäyttely jatkaa Sara Hildénin säätiön kokoelmataiteilijoiden tuotannon tutkimuksellista esittelyä.