event-191176 event-191176

Näyttelyt

Palikka palikalta - LEGO-harras­tajien kokoelmien helmiä


Järjestäjä:Pohjois-Pohjanmaan museo
Paikka:Pohjois-Pohjanmaan museo
Osoite:Oulu
Pääsymaksu:
Lähde:Museoliitto

Palikka palikalta - LEGO-harras­tajien kokoelmien helmiä

LEGO-palikat ovat tuttuja lähestulkoon kaikille suomalaisille. LEGO-palikat ovat olleet osa lapsiperheiden arkea aina 1950-1960-luvulta saakka, jolloin ne tulivat virallisesti Suomen markkinoille. Näistä ajoista lähtien palikat ovat olleet mukana perheiden arjessa, lahjalistojen huipulla ja pisteliäinä yllätyksinä lattialla.

Vaikka palikat suunniteltiin lasten leikkeihin, ovat ne viehättäneet lasten lisäksi myös aikuisia läpi vuosien. Lapsille suunnatuista leluista on tullut nykyisin laaja kansainvälinen harrastus, joka yhdistää eri-ikäisiä ihmisiä eri puolilta maailmaa; palikat ja mahdollisuudet ovat kaikille samat, jokaisella on mahdollisuus toteuttaa itseään ja mielikuvitustaan.

Näyttely on toteutettu oululaisten LEGO-harrastajien ja Suomen LEGO-harrastajien yhdistyksen, Palikkatakomo ry:n, voimin jakamaan paikallisten rakentajien luomuksia ja kokoelmien helmiä. Näyttelyssä esitellään harrastusta sekä keräilyn että rakentamisen kannalta. Näyttelyn pääteoksena on Oulun keskustan LEGO-pienoismalli, jonka rakentamiseen on kulunut yli 20 000 palikkaa. Lisäksi mukana on joukko muita harrastajien omia luomuksia sekä vanhoja LEGO-pakkauksia.

Pienoisnäyttelyyn on vapaa pääsy.