event-249919 event-249919

Musiikki

JA KITARA SOI


Järjestäjä:Lappeenrannan kaupunginteatteri
Paikka:Lappeen Marian kirkko
Osoite:Valtakatu 35
53100 Lappeenranta
Pääsymaksu:20

Lähde:Lippu.fi

JA KITARA SOI

Ja Kitara Soi – Klassisen kitaramusiikin festivaali 20.11. ja 22.11.2020

Klassisen kitaramusiikin festivaali kokoaa tänä vuonna Lappeen Marian kirkkoon tunnettuja ja rakkaita kotimaisia taiteilijoita. Jo 19. kertaa järjestettävä Ja Kitara Soi -festivaali on järjestetty vuosittain Lappeenrannassa vuodesta 2001 lähtien. Festivaalin taiteellisena johtajana toimii kitarataiteilija Jyrki Myllärinen.

_____________________________________________________________________________________

Harmo ja Minä – Petri Kumela ja Vesa Vierikko
Aika: Perjantai 20.11. klo 19-20
Paikka: Lappeen Marian Kirkko (Valtakatu 35)

Kahden ylistetyn huipputaiteilijan esitys on kitaransoiton ja kerronnan
ylistys ihmisen, eläimen ja luonnon yhteiselolle.


Juan Ramón Jiménezin runollista proosaa ”Harmo ja minä – Andalusialainen elegia”, pidetään espanjalaisen Nobel-kirjailijan pääteoksena. Alkuperäinen teos ”Platero y yo” vuodelta 1914 kertoo Jiménezin ja hänen aasinsa Plateron (Harmon) kokemuksista, joissa kirjailija uskoo aasille mietteensä, tunteensa ja huomionsa elämästä pienessä Moguerin kotikylässään eteläisessä Andalusiassa.

Kirjan lämmin ja rakastava ymmärrys Ihmisen, eläimen ja luonnon yhteiselosta on voimakas puheenvuoro jokaisen elämän tärkeydestä ja ihmisen syvemmästä olemuksesta.

Kirja julkaistiin suomeksi 1957 nimellä ”Harmo ja minä”. Suomentaja Tyyni Tuulio ansaitsee syvän kumarruksen upeasta käännöksestään.

Mario Castelnuovo-Tedesco, italialainen muusikko ja säveltäjä, ihastui kirjan tarinoihin ja viisauteen, ja sävelsi vuonna 1960 kirjan tarinoiden innoittamana kertojalle ja kitaralle teoksen ”Platero y yo, Op 190”, jossa on 28 osaa. Elävissä esityksissä on tilanteesta riippuen 10-20 osaa.

Sävellykset seuraavat tarkasti tarinoiden kulkua, vahvistavat ja täydellistävät Jiménezin proosaa ja mukautuvat sen vaihteleviin tunnelmiin.

Andrés Segovia levytti kymmenen teoksen osaa ilman kertojaa, koska musiikki itsenäisestikin on erittäin herkkää ja ilmaisuvoimaista.

Jyrki Myllärinen – Sooloresitaali

Aika: Sunnuntai 22.11. klo 16-17
Paikka: Lappeen Marian Kirkko (Valtakatu 35)

Jyrki Myllärinen esittää tunnelmallisessa soolokonsertissaan espanjalaisen Isaac Albenizin sävellyksiä, jotka kuuluvat perinteisen klassisen kitaraohjelmiston tunnetuimpiin ja samalla rakastetuimpiin teoksiin. Albenizin sävellysten rinnalla Myllärinen esittää Magnus Lindbergin virtuoottisen kitarasoolon Mano a mano, joka puolestaan kuuluu 2000-luvun suomalaisen kitaraohjelmiston merkkiteoksiin.


Liput 20€ / 10€ (Eläkeläiset, Opiskelijat, Lapset alle 16v, Työttömät, Varusmiehet)
HUOM! Lippu oikeuttaa sisäänpääsyyn festivaalin molempiin konsertteihin

Ja Kitara soi -festivaalin järjestäminen turvallisesti

Järjestääksemme asiakkaille mahdollisimman turvallisen tapahtumaosallistumisen, Ja Kitara Soi -festivaalin konsertit järjestetään noudattaen voimassa olevia THL:n ja OKM:n sekä AVI:n ohjeita.

Aluehallintoviraston päätöksen mukaan yli 50 hengen tapahtumia voi järjestää silloin, kun tapahtumanjärjestäjä pystyy varmistamaan osallistujien turvallisuuden. Etelä-Karjalan alueen epidemiatilanteen säilyessä perustasolla tapahtumapaikkana toimiva Lappeen Marian kirkko on muokattu turvalliseksi tapahtumapaikaksi;

• Tapahtumapaikka on siivottu tarkkaan edellisen tilaisuuden jäljiltä noudattaen THL:n suosittelemia Työterveyslaitoksen siivousohjeita
• Tapahtumajärjestäjä valvoo, että konsertin aikana seurueiden välillä pidetään 1-2m turvaväli
• Sisä- ja uloskäynneillä on käytössä useita käsidesipisteitä
• Tapahtuman lipunmyynti tapahtuu vain ennakkoon

Pidetään toisistamme huolta:

• Älä tule konserttiin kipeänä
• Saavu konserttipaikalle hyvissä ajoin välttääksesi ruuhkat
• Huolehdi käsi- ja yskimishygieniasta tullessasi konserttiin, konsertin aikana ja poistuessasi konsertista. Löydät tapahtumapaikalta useita käsidesipisteitä
• Huolehdi, että jätät 1-2m turvavälin viereiseen katsojaan/seurueeseen koko tapahtuman ajan. Kiinnitä huomiota turvaväleihin eteenkin ahtaammissa paikoissa sekä konserttiin jonottaessa.
• Jos mahdollista, käytä tapahtuma ajan kasvomaskia
• Lataa koronavilkku -sovellus puhelimeesi

Jos kuulut riskiryhmään, suosittelemme että et tule konserttiin

Lisätietoja: THL – Ohje koronavirustartuntojen ehkäisemisestä yleisötilaisuuksien ja yleisten kokoontumisten yhteydessä sekä julkisten tilojen käytössä/

Esityksen peruuntuessa Force Majeure -esteen vuoksi, lipun hinta palautetaan asiakkaalle. Lipun voi palauttaa Lappeenrannan kaupungin asiakaspalvelukeskus Winkkiin tai toimittaa lippumyymälään tilitietojen kanssa, jolloin lipun hinta palautetaan pankkitilille. Palvelupalkkioita tai muita asiakkaalle mahdollisesti aiheutuneita kustannuksia ei korvata.